GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμος Αγίας Βαρβάρας... “CIUFFI COCO'”... ανεπιτήδευτες, ειλικρινείς μουσικές και ποιητικές και αφηγηματικές διαδρομές...

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ... Μια παράσταση ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ το...

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ...
Μια παράσταση ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ το... μουσικοθεατρικό έργο της Ειρήνης Χηράτου "CIUFFI COCO", το βασισμένο στην ζωή της ΚΛΑΙΡΗΣ ΠΙΝΙΟΥ ΣΑΡΑΤΣΙΝΙ, ένα έργο ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ και διαποτισμένο με ΕΛΠΙΔΑ μα πώς αλλιώς; Αυτό συμβαίνει όταν η συγγραφή μιας ιστορίας, περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ξεχωριστών ανθρώπων!
Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
, Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΚΛΑΙΡΗΣ ΠΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ, Η ΕΜΦΥΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΑΜΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ! ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ-ΘΕΑΤΕΣ!
Μέσα από ανεπιτήδευτες, ειλικρινείς μουσικές και ποιητικές και αφηγηματικές διαδρομές, παρέσυραν μαζί τους και όλους εμάς:
τους «παγιδευμένους των καιρών»... σε μια αίθουσα κατάμεστη, την εκπληκτική θεατρική σκηνή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ και μας γέμισαν με αισθήματα ΕΛΠΙΔΑΣ και ΑΝΑΤΑΣΗΣ! Εκεί στον φιλόξενο ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ που έχει την τύχη να έχει για ΔΗΜΑΡΧΟ έναν άνθρωπο ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ «ΑΡΧΟΝΤΑ», έναν Άνθρωπο, με το «Α» (όχι τυχαία κεφαλαίο) τον αξιότιμο κ. ΛΑΜΠΡΟ ΜΙΧΟ, που νοιάζεται τους ανθρώπους και συνδημότες του, ΕΚΕΙ: ένα κοινό ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ! ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!
"CIUFFI COCO"
λοιπόν και εκείνο το βράδυ (19 Ιανουαρίου) αισθανθήκαμε επιτέλους μια απέραντη ζεστασιά! Νιώσαμε για όση ώρα κράτησε η παράσταση δυνατοί και ΕΝΩΜΕΝΟΙ και πως  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Νιώσαμε πως, όταν η σπίθα της ΕΛΠΙΔΑΣ παραμένει ζωντανή δεν υπάρχουν αδύναμοι και ηττημένοι και πως όλα είναι δυνατά!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν σε όλους τους συντελεστές της παράστασης: τον τόσο ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΘΩΜΟΛΟΥΛΟ, την ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΚΕΚΑ που υποδύθηκε με υποδειγματική ειλικρίνεια την ΚΛΑΙΡΗ ΠΙΝΙΟΥ, τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ δεξιοτέχνες μουσικούς, ΣΠΥΡΟ ΚΩΣΤΗ, ΣΟΛΗ ΜΠΑΡΚΗ και ΔΗΜΟ ΠΟΛΗΜΕΡΗ!   
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Πολιτιστικού Σωματείου Λεμεσού ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ, θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο έργο!!!
Καίτη Μιχαηλίδου
(πρόεδρος)
Ομάδα για Αριστοκύπριο «Βήμα και Νήμα Έκφρασης»

“CIUFFI COCO'”... της ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΗΡΑΤΟΥ, στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας...

 

Άντζελο Σαρατσίνι Κλαίρη, τι ζωή μου χάρισες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση