GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ βρετανικό δεξαμενόπλοιο από πύραυλο των Χούθι...

Ένα ακόμη εύστοχο χτύπημα σε πλοίο που έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Κόλπου του Άντεν, στα ανοιχτά της Ερ...


Ένα ακόμη εύστοχο χτύπημα σε πλοίο που έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Κόλπου του Άντεν, στα ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας φέρονται να… πανηγύρισαν σήμερα το απόγευμα οι Χούθι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ένα δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Όπως αναφέρει σχετικά η βρετανική εταιρεία ασφαλίσεων Ambrey, οι αντάρτες της Υεμένης έβαλαν στο στόχαστρό τους το βρετανικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Marlin Luanda, χωρητικότητας 110 χιλιάδων τόνων, το οποίο και έπληξαν με πύραυλο στην πέμπτη δεξαμενή του. Από το πυραυλικό χτύπημα προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη, με αποτέλεσμα στο τάνκερ να ξεσπάσει φωτιά.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το πλήρωμα δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αλλά ο πλοίαρχος έχει καλέσει σε βοήθεια το αμερικανικό Ναυτικό.  Σύμφωνα με νεότερες, αλλά ανεπιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής- πληροφορίες, από το συγκεκριμένο πλήγμα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση στον Κόλπο του Άντεν, στην περίπτωση που προκληθεί διαρροή του πετρελαίου που μετέφερε το τάνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση