GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΙ πέθανε ο Λένιν...

100 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τον θάνατο του Λένιν. Ο ιδρυτής της Σοβιετικής Ένωσης πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 1924 στο Γκόργκι και, παρ...


100 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τον θάνατο του Λένιν. Ο ιδρυτής της Σοβιετικής Ένωσης πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 1924 στο Γκόργκι και, παρά την επιθυμία του να ταφεί στην Πετρούπολη δίπλα στη μητέρα του, η σορός του ταριχεύθηκε και εκτίθεται Μαυσωλείο στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας.

Εδώ και δεκαετίες έχει προκύψει θέμα για την αιτία του θανάτου του.
Η επίσημη εκδοχή είναι πως τα πολλαπλά εγκεφαλικά τον οδήγησαν στον θάνατο.
Μια άλλη ήταν η αθηροσκλήρωση, αλλά ήταν υγιής και δεν υπήρχε τίποτα που να δικαιολογούσε πρόβλημα στις αρτηρίες. Δεν ήταν παχύς, δεν ήταν υπερτασικός, δεν ήταν διαβητικός, δεν κάπνιζε, δεν έπινε και γυμναζόταν τακτικά. Όμως, ο πατέρας του και δύο από τα αδέρφια του πέθαναν πολύ νωρίς από αθηροσκλήρωση.
Η νευροσύφιλη θα μπορούσε να είναι μια άλλη αιτία. Σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν από 5 χρόνια, ο Λένιν έπασχε από σύφιλη, για αυτό είχε πάει σε ελβετική κλινική το 1896, σε ηλικία 26 ετών.
Η τελευταία εκδοχή είναι από δηλητήριο και είναι περίεργο πως η νεκροψία δεν περιλαμβάνει τοξικολογικές εξετάσεις.
Αυτό που θα μπορούσε να δώσει απάντηση είναι το ημερολόγιο του το οποίο κρατούσε τα 2 τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η ανιψιά του Όλγα που είναι ακόμα στην ζωή είχε ζητήσει να μην αποκαλυφθεί για 25 ακόμα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση