GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΑΦΝΙΚΑ! Ανασχηματισμός εν όψει...

Στην απόφαση για κυβερνητικό ανασχηματισμό φέρεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις σχετικές ανακοινώσεις να θε...


Στην απόφαση για κυβερνητικό ανασχηματισμό φέρεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις σχετικές ανακοινώσεις να θεωρούνται ζήτημα ωρών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μία από τις αλλαγές προσώπων αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο φέρεται να επανέρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον Γιάννη Οικονόμου.

Επικρατέστερος για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας θεωρείται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτήν την περίπτωση, για τη θέση του υπουργού Εργασίας ακούγονταν τα ονόματα του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Ιωάννης Μπούγας, πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θα μετακινηθεί στο υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, η θέση του υπουργού Εργασίας, αρχικά, προτάθηκε στον Κώστα Τσιάρα, ο οποίος, όμως, δεν δέχτηκε.

Τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας, δεν είναι τόσο πιθανά, δεδομένου ότι ο κ. Ρουσσόπουλος αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο επίκεντρο των αλλαγών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανό να αντικατασταθεί και ο αρμόδιος υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Παύλος Μαρινάκης θα αναλάβει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και θα παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ αλλαγές αναμένονται και σε επίπεδο υφυπουργών.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί εδώ και καιρό εισηγήσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με αφορμή διάφορες αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία, αλλά και ορισμένα δημόσια «φάουλ» υπουργών.

.Επίσης, άλλες πληροφορίες «βλέπουν» τους υπουργούς Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη, να οδηγούνται στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο για τις 10 Ιανουαρίου, οπότε, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνει με την νέα του σύνθεση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση