GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Παλαιστινίων σε νοσοκομείο! ΠΡΟΤΑΣΗ για κατάπαυση του πυρός στη Χαμάς...

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η οργάνωση του έλαβε πρόταση για κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων στον πόλεμο με...

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η οργάνωση του έλαβε πρόταση για κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων στον πόλεμο με το Ισραήλ. Ενώ οι διεθνείς συνομιλίες επικεντρώνονται στη Γάζα, η κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζει να αντιμετωπίζει φονικές επιδρομές. Μεταμφιεσμένοι Ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν σε νοσοκομείο (φωτογραφία) στην κατεχόμενη δυτική όχθη και δολοφόνησαν νοσηλευόμενους που κατηγορούν ως εξτρεμιστές.

Σχετικά με την κατάπαυση του πυρός, κορυφαίοι Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι, Καταριανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των μυστικών τους υπηρεσιών, διαμόρφωσαν το περίγραμμα της συμφωνίας κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο, γράφει το Foreign Policy.

Αν και ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε ότι σημειώθηκε “καλή πρόοδος” κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι παραμένουν “σημαντικά κενά”, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια είναι αυτά.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, το Ισραήλ και η Χαμάς θα σταματήσουν τις μάχες για έξι εβδομάδες, ώστε να επιτραπεί η απελευθέρωση ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων σε μια ανταλλαγή πολλών φάσεων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης των 30 ημερών, η Χαμάς θα απελευθερώσει τις υπόλοιπες γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τους τραυματίες αιχμαλώτους που εξακολουθεί να κρατά ομήρους, σε αντάλλαγμα για Παλαιστίνιους κρατούμενους. Δεν είναι σαφές πόσοι Ισραηλινοί όμηροι είναι ακόμη ζωντανοί και πόσοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν, προσθέτει το Foreign Policy.

Η Χαμάς εξακολουθεί να απαιτεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ και την πλήρη αποχώρηση όλων των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι ηγέτες της έχουν επίσης καλέσει το Ισραήλ να άρει τον σχεδόν 17ετή αποκλεισμό στα καύσιμα και τα ανθρωπιστικά αγαθά που εισέρχονται στη Λωρίδα, να μην βάλει εμπόδια στην ανοικοδόμηση της Γάζας και να προχωρήσει στην απελευθέρωση περισσότερων Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Ο Νετανιάχου, ωστόσο, επανέλαβε την Τρίτη ότι το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τον στρατό του ούτε θα απελευθερώσει τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που βρίσκονται στη φυλακή. “Δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την ολοκληρωτική νίκη”, δήλωσε.

Η πρόταση πρέπει να παρουσιαστεί στους στρατιωτικούς ηγέτες της Χαμάς, κάτι που θα μπορούσε να πάρει αρκετό χρόνο, καθώς πιστεύεται ότι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Χαμάς κρύβονται σε υπόγειες σήραγγες σε όλη τη Γάζα.

Ενώ οι διεθνείς συνομιλίες επικεντρώνονται στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη Ισραηλινοί στρατιώτες, μεταμφιεσμένοι σε πολίτες και ιατρικό προσωπικό, σκότωσαν τρεις φερόμενους ως Παλαιστίνιους μαχητές στο νοσοκομείο Ιμπν Σίνα στην πόλη Τζενίν την Τρίτη.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι “εξουδετέρωσε” έναν τρομοκρατικό πυρήνα. Ο στόχος ήταν ο Mohammad Jalamneh, ηλικίας 27 ετών, στέλεχος της Χαμάς που κατηγορείται ότι έκανε λαθρεμπόριο όπλων και σχεδίαζε επίθεση στο Ισραήλ.

Οι άλλοι δύο ήταν αδέλφια, ο Mohammad και ο Basel Ghazawi, ηλικίας 18 και 27 ετών και οι δύο μέλη του ‘’τάγματος της Τζενίν’, μιας οργάνωσης που πρόσκειται στην Ισλαμική Τζιχάντ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις τους κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούσαν το νοσοκομείο ως κρησφύγετο και σχεδίαζαν επιθέσεις. Ο Δρ Tawfik Al-Shobaki, επικεφαλής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, δήλωσε ότι ο Basel Ghazawi νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου, “τραυματισμένος από ισραηλινή ρουκέτα και πάσχοντας από ημιπληγία. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς αναπηρικό καροτσάκι. Χρειαζόταν βοήθεια για να αναπνεύσει”.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας που εδρεύει στη Ραμάλα καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει σε ένα πολιτικό νοσοκομείο. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε στοχευμένη επιδρομή και εκτέλεσε χρησιμοποιώντας όπλα με σιγαστήρα τους τρεις Παλαιστίνιους, που νοσηλεύονταν στον τρίτο όροφο.

1 σχόλιο

  1. "τραυματισμένος από ρουκέτα και πάσχοντας από ημιπληγία. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς αναπηρικό καροτσάκι. Χρειαζόταν βοήθεια για να αναπνέυσει".
    Αυτός ήταν "εξτρεμιστής".
    Συνειδητοποιούμε, τι γίνεται;
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *