GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ δημοσκόπηση! 4 ΣΤΟΥΣ 10 «βλέπουν» χώρο για κόμμα δεξιά της ΝΔ...

Παραμένει στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη δημοσκόπηση της GPO για το 2024 που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με τα απο...


Παραμένει στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη δημοσκόπηση της GPO για το 2024 που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η ΝΔ να διατηρεί προβάδισμα 20,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος, στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 10,1%. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που μαρτυρά πως το 38,8% εκτιµά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της Ν∆ για νέο κόµµα, ενώ το 13,9% δηλώνει ότι θα το ψήφιζε. Επίσης, το 5,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η δημοσκόπηση που αποτυπώνει το πολιτικό κλίµα, µε τη δηµόσια συζήτηση να κυριαρχείται από το ζήτηµα του πολιτικού γάµου και της τεκνοθεσίας των οµόφυλων ζευγαριών. 

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής:
ΝΔ: 32,9%
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 12,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%
ΚΚΕ: 8,3%
Ελληνική Λύση: 6%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,7%
Νίκη: 2,7%
ΜέΡΑ25: 2,1%
Νέα Αριστερά: 1,9%
Σπαρτιάτες: 1,9%
Λευκό, άκυρο: 1,2%
Δεν θα ψηφίσω: 2,1%
Αναποφάσιστοι: 13,1%

Διχασμένη η ελληνική κοινωνία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Όσον αφορά στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η ελληνική κοινωνία εµφανίζεται διχασµένη, µε το 48,1% να τάσσεται υπέρ και το 49,8% κατά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι υπέρ τοποθετούνται στη µεγάλη τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά, σε ποσοστό 58,1%, οι ψηφοφόροι της Ν∆, οι οποίοι είναι ακόµα πιο αρνητικοί, σε ποσοστό 78,9%, απέναντι στην υιοθεσία. Στο σύνολο του δείγµατος το 68,9% τάσσεται κατά του δικαιώµατος υιοθεσίας, έναντι 29,6% που καταγράφεται θετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση