GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ των ΜΑΤ στου Ζωγράφου! ΕΙΧΑΝ τοποθετήσει βόμβα μέσα σε…τάπερ

Μέσα σε…τάπερ ήταν τοποθετημένη η βόμβα κοντά στα ΜΑΤ – Τι περιείχε – Είχε φτιαχτεί με «συνταγή» από το παρελθόν- Είχε προηγηθεί προειδοποιη...

Μέσα σε…τάπερ ήταν τοποθετημένη η βόμβα κοντά στα ΜΑΤ – Τι περιείχε – Είχε φτιαχτεί με «συνταγή» από το παρελθόν- Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μέσα σε τάπερ είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε  κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στη οδό Κοκκινοπούλου, πλησίον της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφοι άγνωστοι δράστες ο οποίος εξουδετερώθηκε έγκαιρα από το αρμόδιο τμήμα της ΕΛΑΣ.

Δείτε φωτογραφία από την επιχείρηση:

Ο μηχανισμός ήταν μέσα στο τάπερ το οποίο βρισκόταν μέσα σε μαύρη πλαστική σακούλα περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, ένα ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η οποία ψάχνει στα αρχεία της καθώς η «συνταγή» του εκρηκτικού μηχανισμού θυμίζει κάτι από το παρελθόν

Δείτε φωτογραφίες:
Πηγή protothema.gr
πηγή protothema.gr
πηγή newsit.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό:
Σήμερα, και ώρα 12:29, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την “Εφημερίδα των Συντακτών” για ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο αναφερόταν η τοποθέτηση ενεργοποιημένης βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, χρόνος που ήταν ελάχιστος για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τον ευρύτερο χώρο.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εντοπίστηκε, σε σημείο με δέντρα, η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού. Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.
Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Τεράστια ήταν η αναταραχή που προκλήθηκε λίγο νωρίτερα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου κοντά στην Πολυτεχνειούπολη όταν εντοπίστηκε σακούλα η οποία περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος ήταν ενεργός!

Η ενημέρωση για τον μηχανισμό προήλθε από τηλεφώνημα που έκανε άγνωστος λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι σε ιστοσελίδα ο οποίος τόνισε ότι σε 45 λεπτά αναμένεται να εκραγεί!

Άμεσα σήμανε συναγερμός και η βόμβα εξουδετερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο μηχανισμός περιλάμβανε δυναμίτιδα και ρολόι. 

Η οδός Κοκκινοπούλου όπου βρίσκεται η έδρα των ΜΑΤ έχει κλείσει ενώ και στα δύο ρεύματα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση