GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ! «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» από την Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ...

Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου ενέκρινε την Τρίτη την υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, σε ένα σημ...



Η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου ενέκρινε την Τρίτη την υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, σε ένα σημαντικό βήμα προς τη διεύρυνση της συμμαχίας μετά από 19 μήνες καθυστερήσεων, κατά τους οποίους η Άγκυρα απαίτησε από τη Στοκχόλμη παραχωρήσεις σχετικά με την «τρομοκρατία».

Το επόμενο βήμα είναι η ψηφοφορία στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, η οποία αναμένεται επίσης να εγκρίνει την υποψηφιότητα, και η οποία πιθανότατα θα διεξαχθεί εντός εβδομάδων. Στη συνέχεια, ο Ερντογάν θα την υπογράψει ως νόμο, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία που απογοήτευσε ορισμένους από τους συμμάχους της Άγκυρας και δοκίμασε τους δυτικούς δεσμούς της, όπως σχολιαζει το reuters.

Η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πέρυσι, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενώ η Άγκυρα επικύρωσε την υποψηφιότητα της Φινλανδίας, διατύπωσε αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα της Σουηδίας λόγω της προστασίας, όπως είπε, από τη Στοκχόλμη ομάδων που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες», εννοώντας κυρίως το PKK.

Ενώ η Ουγγαρία, μέλος του ΝΑΤΟ, δεν έχει επίσης επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας, η Τουρκία θεωρείται το κύριο εμπόδιο για την προσθήκη της σκανδιναβικής χώρας στη στρατιωτική συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση