GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΕΝΟΤΗΣ! «ΠΑΓΩΝΟΥΝ» την αγορά κορβετών και την επέκταση του ναυστάθμου της Σούδας...

Το «πάγωμα» συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων φέρεται να έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει δημο...

Το «πάγωμα» συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων φέρεται να έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για νέες δαπάνες αλλά ούτε και περιθώριο για πληρωμές προγραμμάτων που είναι ήδη ενεργά.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως οι αμυντικές δαπάνες μαζί με το κόστος εξυπηρέτησης χρέους και τις συντάξεις, είναι οι βασικοί παράγοντες που δεν επιτρέπουν σημαντική μείωση του ΦΠΑ. «Oι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν», είπε χαρακτηριστικά. Την είδηση περί «παγώματος» των εξοπλιστικών δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή»

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό τέθηκαν επί τάπητος τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν μείνει πίσω εδώ και καιρό λόγω κόστους.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη είχαν δώσει το παρών ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας ,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ, Ιωάννης Δρυμούσης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος, και ο διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε το πλαίσιο των εξοπλιστικών του Πολεμικού Ναυτικού οι προτεραιότητες, αλλά και η υποχρεωτική αναβολή συγκεκριμένων προμηθειών και projects λόγω έλλειψης δημοσιονομικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση