GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ προσέφυγε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ...

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICJ) στην Χάγη προσέφυγε η Νότια Αφρική εναντίον του Ισραήλ για «πράξεις γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού...


Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICJ) στην Χάγη προσέφυγε η Νότια Αφρική εναντίον του Ισραήλ για «πράξεις γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στην Γάζα».

Η Νότια Αφρική υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η Σύμβαση για πρόληψη καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας με τις ισραηλινές επιθέσεις με θύματα Παλαιστινίους στην Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΔΠΔ εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταγγελίες της αφρικανικής χώρας: «Οι πράξεις και οι παραλείψεις του Ισραήλ προσλαμβάνουν γενοκτόνο χαρακτήρα, δεδομένου ότι συνοδεύονται από την συγκεκριμένη πρόθεση (…) καταστροφής των Παλαιστίνιων της Γάζας, ως μέρους της ευρύτερης εθνικής, φυλετικής και εθνοτικής ομάδας των Παλαιστινίων».

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Δικαστήριο στην Χάγη είναι όργανο του ΟΗΕ που επιλύει τις διακρατικές διαμάχες. Επιπλέον, οι αποφάσεις του δεν επιδέχονται έφεσης ενώ δεν διαθέτει κανένα μέσο επιβολής της εφαρμογής τους.

Η προσφυγή κατατέθηκε την Παρασκευή, 84η ημέρα του πολέμου που ξεκίνησε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση Νετανιάχου απέρριψε τις αιτιάσεις της Νότιας Αφρικής χαρακτηρίζοντάς τες αβάσιμη συκοφαντία χωρίς καμία νομική αξία. Διαβεβαίωσε, δε, ότι τηρεί το Διεθνές Δίκαιο στον πόλεμο.

«Η Νότια Αφρική συνεργάζεται με μια τρομοκρατική οργάνωση που ζητά την καταστροφή του Ισραήλ. Ο λαός της Γάζας δεν είναι εχθρός του Ισραήλ, το οποίο καταβάλλει προσπάθεια να περιορίσει την πρόκληση βλάβης σε αμάχους» ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση