GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»...

Μετά από σχεδόν 7 χρόνια δράσης, υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τι είναι το Μέτωπο Καναφάνι. Για...

Μετά από σχεδόν 7 χρόνια δράσης, υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τι είναι το Μέτωπο Καναφάνι. Για... αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία περίληψη για το τι είναι αυτή η πρωτοβουλία που έχουμε δημιουργήσει και το τι έχουμε κάνει.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» είναι μία πρωτοβουλία Ελλήνων φίλων της Παλαιστίνης με πλούσια και πολυετή δράση για τον παλαιστινιακό λαό. Η σκέψη της δημιουργίας αυτής της πρωτοβουλίας ήταν κάποια χρόνια πιο πριν, όταν το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη είχε σχεδόν εξαφανιστεί, με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτό αφού με το που ανέτρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος διέλυσε και όλους τους κινηματικούς-επαναστατικούς πυρήνες που είχε πιο πριν καπελώσει.
Είμαστε άνθρωποι από όλους τους χώρους της ευρύτερης Αριστεράς και η τοποθέτησή μας είναι στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης και ιδιαίτερα της Αριστερής πτέρυγάς της, όπως είναι το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του ευρύτερου Άξονα της Αντίστασης στην Μέση Ανατολή. Δεν έχουμε σε καμία περίπτωση σχέση με ΜΚΟ και είμαστε όλοι ανεξαιρέτως άνθρωποι της εργασίας με κοινό γνώρισμα την μεγάλη μας αγάπη και τον σεβασμό στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό.
Ο ιδελογικός μας προσανατολισμός είναι ο Αντιιμπεριαλισμός και ο Αντισιωνισμός, με τις θέσεις μας να ξεπερνάνε το παλαιστινιακό ζήτημα, παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ κάθε αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του αγώνα όπου αυτός είναι ζωντανός αλλά και θέση υπέρ της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τα ίδια κέντρα που εξαφανίζουν εδώ και δεκαετίες την Παλαιστίνη.
Η άποψή μας είναι πως η έμπρακτη αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη δεν μπορεί να είναι η αγανάκτηση, η θλίψη, η οργή και το πένθος που προκαλούν τα εγκλήματα του Σιωνιστικού κράτους στους Παλαιστίνιους, αλλά η έμπρακτη αντίσταση κατά του Σιωνιστικού κράτους μέσα από την Ελλάδα με ποικιλόμορφους τρόπους.
Από το 2017 έχουμε προχωρήσει σε δεκάδες κινητοποιήσεις και δράσεις, έχουμε οργανώσει διεθνής καμπάνια ενημέρωσης για το μείζον ζήτημα της δημιουργίας του αγωγού East Med, έχουμε κινητοποιηθεί με παρεμβάσεις για άλλα σημαντικά ζητήματα όπως το ξεπούλημα γης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε Σιωνιστές εποίκους και έχουμε κάνει παρεμβάσεις μποϊκοτάζ, όπως αυτές που κάναμε έξω από την Pizza Hut, την L'Oréal, την Puma, την ΕΡΤ για την Eurovision και την συναυλία του Νικ Κέιβ, που είναι δράσεις που δεν έχουν ξαναεπαναληφθεί από κανέναν στην Ελλάδα.
Έχουμε διοργανώσει 3 σημαντικές εκδηλώσεις με βασικό σκοπό την πλήρης ενημέρωση για το έγκλημα που λέγεται East Med και τον Euroasia Interconnector και την υποτέλεια της Ελλάδας από το Ισραήλ.
Αποτέλεσμα της δράσης μας ήταν αναπόφευκτα να φέρει πολλές αντιδράσεις και να συγκρουστούμε με άτομα και οργανώσεις που δουλεύουν από τα κάτω και κινούνται στο παρακράτος. Ειδικά την στιγμή που η καθεστωτική προπαγάνδα αλλά και το παρακράτος οργίαζαν στην Ελλάδα, εμείς δεν διστάσαμε να σηκώσουμε σε συγκεντρώσεις τις σημαίες της Συρίας, της Χεζμπολλάχ αλλά και την ελληνική που μέχρι τότε έλειπε από όλες τις συγκεντρώσεις για την Παλαιστίνη.
Επίσης βρήκαμε πολλές κλειστές πόρτες και απόλυτη αδιαφορία στις προτροπές μας για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο κατά του Αγωγού East Med. Δεν είναι τυχαίο πως ειδικά για το ζήτημα του East Med, όταν εμείς αποκαλύπταμε πως η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να διευκολύνει την δημιουργία του East Med, κάποιοι άλλοι διοργανώνανε αντισυγκεντρώσεις για να διευκολύνουν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ για την επίτευξη της.
Το Μέτωπο Καναφάνι τα τελευταία 2 χρόνια έχει αδρανοποποιηθεί κινηματικά, κυρίως λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε στην προσωπική μας καθημερινότητα.  Συνεχίζουμε όμως να δίνουμε αγώνα για την ανάδειξη της αλήθειας και δεκάδες φίλοι της Παλαιστίνης συμμετέχουν σε αυτό και το στηρίζουν, βοηθώντας με κάθε τρόπο, όπως για την ενημέρωσή σας από αυτή την σελίδα.
Για τέλος σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και τα λόγια αγάπης που μας αφήνετε στην σελίδα. Σας ζητάμε να μην σταματήσετε να μιλάτε για την Παλαιστίνη και τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωσή του. Να γίνετε εμπόδιο με κάθε τρόπο στο Σιωνιστικό κράτος, τόσο απέναντι στην προπαγάνδα των Ισραηλινών αλλά και με έμπρακτη αντίσταση όπως για παράδειγμα το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη και την Ελλάδα!
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση