GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΕΙΛΕΙ το Ισραήλ! «Η ΒΗΡΥΤΟΣ μπορεί να γίνει νέα Γάζα...»

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, με τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να επεκ...


Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, με τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να επεκταθεί και να βγει εκτός ελέγχου. Ο ηγέτης της οργάνωσης, Σαγέντ Χασάν Νασράλα, είπε ότι το μέτωπο με το Ισραήλ θα παραμείνει ενεργό, ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας απείλησε ότι «η Βηρυτός μπορεί να γίνει η νέα Γάζα».

Την ώρα που η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται με δραματικές συνέπειες και νοσοκομεία βρίσκονται πολιορκούμενα από τον ισραηλινό στρατό, που υποστηρίζει ότι εκεί κρύβονται άνδρες της Χαμάς, ενδεχομένως εκεί να βρίσκονται και οι Ισραηλινοί όμηροι, ο πανίσχυρος ηγέτης της Χεζμπολάζ μίλησε για επέκταση των επιχειρήσεων εις βάρος του Ισραήλ.

Ο Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε νέου τύπου όπλα και έπληξε νέους στόχους στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, δεσμευόμενος ότι το μέτωπο στα νότια εναντίον του «ορκισμένου εχθρού» του θα παραμείνει ενεργό. Μία εβδομάδα πριν, ο Νασράλα είχε πει ότι υπάρχει η πιθανότητα οι συγκρούσεις στο μέτωπο του Λιβάνου να μετατραπούν σε κανονικό πόλεμο.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, σε ομιλία του στην τηλεόραση, επισήμανε ότι «αναβαθμίστηκαν» οι επιχειρήσεις της στο μέτωπο με το Ισραήλ, λέγοντας ότι «υπήρξε ποσοτική βελτίωση όσον αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων, το μέγεθος και τον αριθμό των στόχων αλλά και αύξηση του είδους των όπλων». Πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Μπουρκάν («Ηφαίστειο»), που μπορεί να φέρει εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο μεταξύ 300-500 κιλών και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά η οργάνωση χρησιμοποίησε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όπως είπε, η οργάνωση έπληξε για πρώτη φορά, με πυραύλους Κατσιούσα, την πόλη Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο τριών κοριτσιών και της γιαγιάς τους, στις αρχές του μήνα.

Η Χεζμπολάχ, που συγκρούεται με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα από τις 8 Οκτωβρίου και τουλάχιστον 90 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 70 μαχητές, έχουν σκοτωθεί. Σε αυτήν τη σύγκρουση, από την ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί έξι στρατιώτες και δύο άμαχοι. Η σύγκρουση επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη μεθόριο και η σιιτική οργάνωση πλήττει κυρίως στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ.

Ο Σαγέντ Χασάν Νασράλα είπε ότι στο εξής θα στέλνονται καθημερινά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο ισραηλινό έδαφος, τα οποία θα μπορούν να φτάσουν σε πόλεις όπως η Χάιφα, η Άκρα και το Σάφεντ στα βόρεια.

«Η Βηρυτός μπορεί να γίνει νέα Γάζα»
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νασράλα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ, που είναι σύμμαχος της παλαιστινιακής Χαμάς, να μην κλιμακώσει τις συγκρούσεις στα νότια σύνορα του Λιβάνου γιατί η Βηρυτός θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη με τη Γάζα.

«Η Χεζμπολάχ σέρνει τον Λίβανο σε πόλεμο», είπε ο Γιόαβ Γκαλάντ απευθυνόμενος σε στρατιώτες, τους οποίους επισκέφθηκε σε μονάδες στο βόρειο Ισραήλ.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια είπε ότι η λιβανέζικη οργάνωση «κάνει λάθη και (…) αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα και κύρια οι πολίτες του Λιβάνου. Ό,τι κάνουμε στη Γάζα μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση