GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΧΡΙ και ο Μακρόν προς το Ισραήλ! «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να σκοτώνετε μωρά και γυναίκες στη Γάζα...»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. «Σ...


Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Συμμεριζόμαστε τον πόνο τους (σ.σ. των Ισραηλινών) και την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την τρομοκρατία», είπε σε συνέντευξή του στο BBC. Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε «μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως δεν είναι δικαστής, αλλά αρχηγός κράτους.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε και άλλοι ηγέτες – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου – να συμμετάσχουν στις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν».

Ο Μακρόν τόνισε επίσης ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις «τρομοκρατικές» ενέργειες της Χαμάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση