GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΤΡΟΠΗ! ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ σε ..."εκδήλωση της ΝΔ" την παρουσίαση του Μαραθωνίου της Αθήνας

Βασίλης Βιλιάρδος 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Με καλούν για την επίσημη παρουσίαση του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στο πανέμορφο Ω...

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Με καλούν για την επίσημη παρουσίαση του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στο πανέμορφο Ωδείο Αθηνών – με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ. Επειδή πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα, εάν όχι το σημαντικότερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Ελλάδας, στο οποίο θα συμμετέχουν 72.000 αθλητές από 140 χώρες σύμφωνα με την παρουσίαση (τα ξενοδοχεία στην Αθήνα είναι υπερπλήρη), νοιώθω υποχρέωση μου να παρευρεθώ. Όπως γράφει η πρόσκληση, πέρας προσέλευσης 18.15 και έναρξη 18.30 – οπότε ήμουν φυσικά στις 18.15 και όπως διαπίστωσα ο πρώτος, πολύ πριν ακόμη και από τον «οικοδεσπότη»!
 Η προσέλευση συνεχίσθηκε έως τις 19.00 και η παρουσίαση ξεκίνησε περίπου στις 19.15! Περίμενα τώρα μία παρουσίαση αντίστοιχη, με την ιστορία του Μαραθωνίου, με τη νίκη μας εναντίον των Περσών στο Μαραθώνα, με το «νενικήκαμεν» του Φειδιππίδη κλπ. - προφανώς από αθλητές. 
Είδα με έκπληξη μου ένα «θέαμα» που έμοιαζε με προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ - ή με πανηγυρική της εκλογικής της νίκης. Με υπουργούς της που εκθείαζαν τον πρωθυπουργό και που μιλούσαν ανερυθρίαστα για τον εαυτό τους, για ψηφιοποίηση, καθώς επίσης για θέματα κακοποίησης παιδιών - για θέματα δηλαδή που δεν είχαν καμία σχέση με το Μαραθώνιο και με μία γιγαντοοθόνη που διαφήμιζε την υπουργική θέση τους και τα πρόσωπα τους, ενώ έδειχνε και κάποια συνοδευτικά των ομιλιών τους.
 Στην αρχή μίλησαν ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ, εκθειάζοντας την πράσινη πολιτική της ΕΕ, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, και ο απερχόμενος περιφερειάρχης. Μετά τους δύο υπουργούς, έναν υφυπουργό και μία υπουργό με μαγνητοσκοπημένη ομιλία στη γιγαντοοθόνη, εμφανίσθηκε ένας καθηγητής οικονομικών που μιλούσε για θέματα ηγεσίας, επιτυχίας κλπ., από ψυχολογικής πλευράς, σαν να επρόκειτο για σεμινάριο στελεχών επιχειρήσεων – παραπάνω δεν άντεξα και έφυγα. 
Ένοιωσα πραγματικά ντροπή, με την ικανότητα μας να εξευτελίζουμε και να χρησιμοποιούμε για κομματικούς σκοπούς, τέτοια σημαντικά γεγονότα – τα οποία θα έπρεπε να σεβόμαστε, να διατηρούμε αναλλοίωτα στη μνήμη μας και να τα παρουσιάζουμε όπως τους αξίζει, τόσο στην ελληνική, όσο και στην παγκόσμια κοινότητα. 
Παρακάτω η αίθουσα παρουσίασης του Ωδείου, γύρω στις 18.45.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση