Οι επόμενοι αδύναμοι κρίκοι Σε συζητήσεις για εγγυήσεις έως και 15 δισ. ευρώ, με το γερμανικό κράτος να καλύπτει το 80% της αρχικής χρηματοδ...
Οι επόμενοι αδύναμοι κρίκοι
Σε συζητήσεις για εγγυήσεις έως και 15 δισ. ευρώ, με το γερμανικό κράτος να καλύπτει το 80% της αρχικής χρηματοδότησης βρίσκεται η Simens Energy. Οι μετοχές της Siemens AG έχουν πέσει πάνω από 70% από τα μέσα Ιουνίου, με την εταιρεία να εγκαταλείπει τις προοπτικές κερδών της για το 2023 λόγω προβλημάτων στη μονάδα ανεμογεννητριών της.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να προσφέρει υψηλότερες επιδοτήσεις για υπεράκτια αιολικά έργα, μετά από μια προηγούμενη δημοπρασία όπου οι προγραμματιστές υποχώρησαν λόγω χαμηλών τιμών, γεγονός που δείχνει αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όπως αναφέρει το Reuters η γερμανική κυβέρνηση, η Siemens AG και άλλα μέρη θα παράσχουν δισεκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις που σχετίζονται με έργα για να υποστηρίξουν το ταλαιπωρημένο τμήμα ανεμογεννητριών της Siemens AG. Αυτή η οικονομική βοήθεια έρχεται μόλις εβδομάδες αφότου η εταιρεία προειδοποίησε για αυξανόμενες απώλειες εν μέσω της κατάρρευσης στις βιομηχανίες αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Τρία άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες είπαν ότι ο κορυφαίος μέτοχος της Siemens Energy, η Siemens AG, με μερίδιο 25,1%, είναι διατεθειμένος να παράσχει κάποιες εγγυήσεις. Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ελάχιστες και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, καθώς πρέπει να συνταχθεί επίσημα μια συμφωνία και να υποστηριχθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους.
Τον περασμένο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η Siemens Energy συζητούσε για κρατικές εγγυήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση.
Οι επόμενοι
Εν τω μεταξύ, μια οικονομική κρίση συνεχίζει να επιταχύνεται σε ολόκληρη την αιολική βιομηχανία, με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή υπεράκτων αιολικών πάρκων στον κόσμο, Ørsted, να αποσύρεται από μεγάλα έργα στις ΗΠΑ λόγω του αυξανόμενου κόστους του πληθωρισμού και ενός περιβάλλοντος υψηλού ποσοστού. Και η κατάρρυεση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον άνεμο έχει εξαπλωθεί και στην ηλιακή καθώς αρκετές μετοχές εταιρειών ηλιακής ενέργειας κατέρρευσαν λόγω της φθίνουσας ζήτησης.
Και έτσι, μετά από τη διάσωση της Siemens από τη Γερμανία, το Bloomberg αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να προσφέρει σημαντικά υψηλότερες επιδοτήσεις για νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα για να επαναφέρει τη στρατηγική της χώρας για καθαρή ενέργεια σε τροχιά, αφού οι προγραμματιστές απέφυγαν από μια προηγούμενη δημοπρασία, επειδή η τιμή ήταν πολύ χαμηλή για να είναι βιώσιμη η υπεράκτια αιολική ενέργεια.
H Orsted Δανίας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο, θα αποφασίσει έως τον Δεκέμβριο εάν θα προχωρήσει σε μια ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η σουηδική Vattenfall διέκοψε ένα γιγάντιο έργο στα ανοικτά των αγγλικών ακτών νωρίτερα φέτος ως απάντηση στο αυξανόμενο κόστος.
Ενώ οι υψηλότερες επιδοτήσεις στον επόμενο γύρο δημοπρασίας, γνωστό ως AR6, μπορεί κάλλιστα να αναζωογονήσουν την υπεράκτια αιολική ανάπτυξη, πιθανότατα θα οδηγήσουν στο αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές που εξακολουθούν να επιβαρύνονται με υπερβολικούς λογαριασμούς στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης του περασμένου έτους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση