GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ"! O XAΡΤΗΣ που αποκαλύπτει το σχέδιο του Ερντογάν...

Uzay Bulut Ο τουρκισμός και η ισλαμική τζιχάντ είναι οι κινητήριες ιδεολογίες πίσω από τον αζερικοτουρκικό πόλεμο και τη γενοκτονία κατά του...


Uzay Bulut
Ο τουρκισμός και η ισλαμική τζιχάντ είναι οι κινητήριες ιδεολογίες πίσω από τον αζερικοτουρκικό πόλεμο και τη γενοκτονία κατά του Αρτσάχ/Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020-2023.
Η ιδεολογία του τουρκισμού (δηλ. παντουρκισμός, παντουρανισμός ή τουρανισμός) υποστηρίζει την ανωτερότητα μιας υποτιθέμενης τουρκικής φυλής και θέλει να ενώσει όλους τους "Τούρκους" κάτω από μια χώρα που θα ονομάζεται "Τουράν" και η οποία θα εκτείνεται από την Ευρώπη μέχρι την Άπω Ανατολή. Κύριος στόχος του είναι η Κεντρική Ασία. Ορισμένα τμήματα της Ρωσίας είναι μεταξύ των στόχων αυτής της ιδεολογίας.
Σε αυτή τη φωτογραφία του 2021, έναν χάρτη του τουρκόφωνου κόσμου παρέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον εταίρο του στον συνασπισμό και ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ο χάρτης περιλαμβάνει όχι μόνο την Τουρκία, αλλά και μεγάλες περιοχές της νότιας Ρωσίας και της Σιβηρίας, τμήματα της Ελλάδας και άλλες περιοχές των Βαλκανίων, την Κεντρική Ασία, την περιοχή Xinjiang της Κίνας, τη Μογγολία και το Ιράν. Με άλλα λόγια, επρόκειτο για την απεικόνιση της λεγόμενης "Μεγάλης Τουρκίας".
Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν βλέπουν την Αρμενία ως εμπόδιο μπροστά στο τουρκοτουρανικό τους σχέδιο.
Γι' αυτό, στοχεύουν να εξαφανίσουν την Αρμενία από τον χάρτη. Γι' αυτό, ο πόλεμος και η γενοκτονία κατά του Αρτσάχ δεν αφορά μόνο το Αρτσάχ. Οι Τούρκοι και οι Αζέροι λένε ανοιχτά ότι ο επόμενος στόχος τους είναι η Αρμενία. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, αναφέρεται στην Αρμενία ως "δυτικό Αζερμπαϊτζάν".
Εάν υλοποιηθεί τότε αυτό το επεκτατικό και ισλαμο-υπερμαχικό σχέδιο θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα τόσο της Δύσης όσο και της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση