GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ! ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ επιδρομή του Ισραήλ κατά της Συρίας...

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε στόχους στη Συρία εν είδει αντιποίνων για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον της επικράτειας τ...


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε στόχους στη Συρία εν είδει αντιποίνων για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ χθες Κυριακή. Η πολεμική αεροπορία «έπληξε τρομοκρατικές υποδομές στη συριακή επικράτεια», ανέφερε μέσω X (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, ισραηλινά αεροσκάφη σε νυχτερινή αποστολή).

Μερικές ώρες νωρίτερα ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ανακοίνωνε πως έπληξε θέσεις απ’ όπου εκτοξεύθηκαν ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος. Οι ρουκέτες «έπεσαν σε ανοικτό χώρο», χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

Εχει επιδεινωθεί θεαματικά η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία και τον Λίβανο
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών, επλήγησαν θέσεις κοντά στα σύνορα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκρήξεις.

Χωρίς ανάληψη ευθύνης
Δεν είναι σαφές ποιοι εκτόξευσαν τις ρουκέτες. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Η κατάσταση στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία, όπως και με τον Λίβανο, έχει επιδεινωθεί θεαματικά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσει πυρά με τον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου και με άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Συρία την τελευταία περίοδο, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα των τριών χωρών και πάνω απ’ όλα τον συνεχιζόμενο πόλεμο τον οποίο διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση