GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ του πυρός; «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων...

Μετά την είδηση που έχουν δημοσιεύσει το Al Jazeera και το CNN για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ο Ιμπραχίμ Φραϊχάτ από το Ινστιτούτο της Ντ...


Μετά την είδηση που έχουν δημοσιεύσει το Al Jazeera και το CNN για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ο Ιμπραχίμ Φραϊχάτ από το Ινστιτούτο της Ντόχα σχολίασε ότι η είδηση αποτελεί μια «τεράστια τομή» αναφορικά με το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ανάλογα με τους όρους της συμφωνίας.

«Θα είναι μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, θα είναι μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός ή θα είναι το τέλος αυτού του πολέμου;», αναρωτήθηκε ο Φραϊχάτ, μιλώντας στο Al Jazeera.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε μια πολύ ισχυρή ισραηλινή απόρριψη σε κάθε είδους κατάπαυση του πυρός, ακόμη και σε μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός… Η Ευρωπαϊκή Ένωση χθες, στη συνεδρίασή της, ζητούσε μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και ήταν λίγο διστακτική ακόμη και στο να το πει αυτό. Έτσι, δεν υπάρχει καμία σοβαρή πίεση προς το Ισραήλ από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο ίδιος.

Διαπραγματεύσεις για συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή κρατουμένων
Το Al Jazeera επικαλείται πηγές που υποστηρίζουν ότι σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή κρατουμένων με τη μεσολάβηση του Κατάρ.
Για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων με τη μεσολάβηση του Κατάρ κάνει λόγο το CNN, αλλά παραμένουν ζητήματα να ξεκαθαριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση