GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΞΕΚΙΝΑ επιχείρηση!» ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ εκκένωσης στους πολιορκημένους της Γάζας...

Νέα εντολή εκκένωσης στους πολιορκημένους της Λωρίδας.  H απόφαση του ΟΗΕ για εκεχειρία δεν λαμβάνεται υπόψιν από το Ισραήλ που εξαπέλυσε τη...


Νέα εντολή εκκένωσης στους πολιορκημένους της Λωρίδας.  H απόφαση του ΟΗΕ για εκεχειρία δεν λαμβάνεται υπόψιν από το Ισραήλ που εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση από την αρχή του πολέμου στη Γάζα.

Τη μεγαλύτερη επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου εξαπέλυσε το βράδυ της Παρασκευής το Ισραήλ κατά της Γάζας πραγματοποιώντας και χερσαία εισβολή.

Ο παλαιστινιακός θύλακας παραμένει αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς το Τελ Αβίβ «έκοψε» το τηλέφωνο και το ίντερνετ, κίνηση που σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις μπορεί να αποτελέσει προκάλυψη για τη διάπραξη ωμοτήτων. Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τον ΟΗΕ και εισηγείται ανθρωπιστική εκεχειρία απορρίφθηκε από το Ισραηλ που έκανε μάλιστα λόγο για «ημέρα ντροπής».

Αυστραλία προς υπηκόους της: Φύγετε από τον Λίβανο
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προειδοποιεί τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο αφού «βλέπει» ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει στην ευρύτερη περιοχή.
«Εάν η κατάσταση ασφαλείας επιδεινωθεί, το αεροδρόμιο της Βηρυτού ενδέχεται να κλείσει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Φύγετε τώρα, όσο οι εμπορικές πτήσεις παραμένουν διαθέσιμες», αναφέρει σε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

 Κάθε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και αλλού καταδικάζει η Σαουδική Αραβία
Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει κάθε ισραηλινή χερσαία επιχείρηση που μπορεί να απειλήσει τη ζωή των Παλαιστινίων πολιτών, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Εκκενώστε τη βόρεια Γάζα» – Νέο μήνυμα από το Ισραήλ
Νέο επείγον μήνυμα στους κατοίκους της Γάζας έστειλαν οι IDF να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα αφού οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στον πολιορκημένο και αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο θύλακα λόγω της κατάρρευσης κάθε μορφής επικοινωνίας.

«Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική προειδοποίηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας [Λωρίδας της] Γάζας και της πόλης της Γάζας να μεταφερθούν προσωρινά προς νότο». «Η επικείμενη επιχείρηση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) θα ξεκινήσει να εξουδετερώνει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και σφοδρότητα», είπε.
Σίσι: Η περιοχή μπορεί να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, λέγοντας πως η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα».
Είπε επίσης πως κυριαρχία της χώρας του πρέπει να γίνει σεβαστή μετά την αναχαίτιση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που εισήλθαν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο χθες, Παρασκευή.
Το Ισραήλ ανέφερε την Παρασκευή ότι ήταν ο στόχος των drones την ευθύνη για την εκτόξευση των οποίων επέρριψε στο υπστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χούθι της Υεμένης. Ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε πως τα drones, που έπεσαν στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα και Νουβέιμπα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, είχαν προέλευση τη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Δεν ανέφερε ποιος εκτόξευσε τα ντρόουν.

«Ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, έχω προειδοποιήσει για την επέκταση της σύγκρουσης. Η περιοχή θα μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα που μας επηρεάζει όλους», δήλωσε ο Σίσι, ο οποίος μιλούσε σε ένα συνέδριο.
«Η Αίγυπτος είναι κυρίαρχη χώρα και η κυριαρχία και η θέση της θα πρέπει να γίνουν σεβαστές… Η Αίγυπτος είναι μια ισχυρή χώρα και δεν την αγγίζει κανείς», πρόσθεσε.
Ο Σίσι διοργάνωσε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής το περασμένο Σάββατο και έχει καλέσει να επιτραπεί η διέλευση της βοήθειας στη Γάζα, για απελευθέρωση των ομήρων και για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Οικογένειες ομήρων: «Είμαστε κουρασμένοι από τα συνθήματα»
Οι οικογένειες των ομήρων περιμένουν να συναντηθούν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ το απόγευμα του Σαββάτου.
«Είμαστε κουρασμένοι από τα συνθήματα. Ο χρόνος για τους αγαπημένους μας τελειώνει», λέει η οργάνωση Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοούμενων.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις βρίσκονται μέσα στη Γάζα, μετά την εισβολή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα βόρεια. Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση προχώρησε αρκετά μετά από δύο άλλες χερσαίες επιδρομές μικρότερης διάρκειας.
Η Χαμάς έκανε λόγο για ήττα του ισραηλινού στρατού στις χερσαίες μάχες και για νεκρούς στρατιώτες. Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια.
Οι βομβαρδισμοί ήταν οι σφοδρότεροι που έχουν ζήσει οι Παλαιστίνιοι από την αρχή της σύγκρουσης. Μέχρι τώρα συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Γάζα μετά από μια μικρή ανάπαυλα, ενώ χτυπήματα δέχεται και η νότια Γάζα.
Από χθες, μπλακ άουτ έχει επιβληθεί στον πολιορκημένο θύλακα, με τους Παλαιστίνιους να μην έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο και σε ίντερνετ. Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε χάος καθώς κανείς δεν μπορούσε να καλέσουν ούτε ασθενοφόρο ούτε συνεργεία διάσωσης, ενώ η ψυχολογική πίεση είναι αβάσταχτη μιας και κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους δικούς του εντός ή εκτός Λωρίδας τη Γάζας.

Πληροφορίες με το σταγονόμετρο
Τα ΜΜΕ δημοσιεύουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο καθώς η επικοινωνία με τους ανταποκριτές γίνεται μόνο μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, ενώ ελάχιστες είναι και οι φωτογραφίες από την επόμενη μέρα της καταστροφής.
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να έχουν καμία επικοινωνία με το προσωπικό τους στην περιοχή εν μέσω της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς δεν υπάρχουν τρόφιμα, φάρμακα, νερό και καύσιμα.
Έντονη είναι η ανησυχία να διαπραχθούν φρικαλεότητες «στα σκοτεινά» και ο κόσμος να μη μαθαίνει τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη παρά μόνο μέσω του ισραηλινού αφηγήματος.
Σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς των ομήρων που κρατά η Χαμάς κάνουν λόγο για «εφιαλτική νύχτα» και δεν έκρυψαν την αγωνία τους για την τύχη των δικών τους που μπορεί επίσης να κινδυνεύσουν από τους βομβαρδισμούς. Ζήτησαν συνάντηση με τον Νετανιάχου και υπουργούς και σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας θα τους δεχτεί την Κυριακή.
Διαδηλώσεις ξεσπούν σε μια σειρά από χώρες του αραβικού κόσμου και της Δύσης. Στο Λονδίνο μεγαλειώδης κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης.

Ο Αμερικανός επικεφαλής στη μάχη της Φαλούτζα επισκέφθηκε το Ισραήλ για να «συμβουλεύσει» τον στρατό
Ο Τζέιμς Γκλυνν – ο στρατηγός τριών αστέρων του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ που πήγε στο Ισραήλ για να συμβουλεύσει τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) – επέστρεψε στην πατρίδα του, σύμφωνα με τον διοικητή του Σώματος Πεζοναυτών στρατηγό Έρικ Σμιθ
«Ο Τζιμ είναι στο σπίτι του, μίλησα μαζί του χθες το βράδυ», δήλωσε ο Σμιθ. «Ο υποστράτηγος Glynn πήγε από εκεί για να παράσχει συμβουλές. Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος – αυτό που συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί στη Γάζα είναι καθαρά ισραηλινή απόφαση. Παρείχε την εμπειρία του ως επικεφαλής του πρώτου εκστρατευτικού σώματος πεζοναυτών που συμμετείχε στη μάχη της Φαλούτζα στο Ιράκ. Του ζητήθηκε να πάει στο Ισραήλ και να πει, «Να τι έμαθα», οπότε θα το αποκαλούσαμε αυτό επαγγελματική στρατιωτική ανταλλαγή. Επέστρεψε, μοιράστηκε την εμπειρία του που θα μπορεί να ληφθεί υπόψιν ή και όχι».
Η μάχη της Φαλούτζας έγινε το 2004 όταν ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να συντρίψει το προπύργιο της ιρακινής αντίστασης εξαπολύοντας ανελέητους βομβαρδισμούς και εισβάλοντας στην πόλη με χιλιάδες στρατιώτες.  Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα λουτρο αίματος με χιλιάδες νεκρούς αμάχους αλλά και απώλειες για τον αμερικανικό στρατό που διαπίστωσε ότι η επιχείρηση δεν ήταν «περίπατος».

«Το Ισραήλ θα γεμίσει τις σήραγγες με νευροπαραλυτικό αέριο» – Τι αποκαλύπτει ο πρώην ηγέτης της Χαμάς
Ο πρώην αρχηγός της Χαμάς καταγγέλλει ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να γεμίσει τις σήραγγες στη Γάζα με αέριο.
Μετά από ένα αυξανόμενο κύμα αναρτήσεων στο διαδίκτυο που ζητούν από τον Έλον Μασκ να δώσει ίντερνετ στη Γάζα, καθώς οι επικοινωνίες και οι συνδέσεις ίντερενετ δεν λειτουργούν από χθες στον πολιορκημένο θύλακα, ο μεγιστάνας με ανάρτησή του δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τη σύνδεση για διεθνώς αναγνωρισμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα.
Ωστόσο νωρίτερα ο Marc Owen Jones, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Haman Bin Khalifa, δήλωσε ότι ακόμα κι αν ο Μασκ αποφάσιζε κάτι τέτοιο η τροφοδοσία της Γάζας είναι πρακτικά αδύνατη καθώς δεν υπάρχουν τερματικοί σταθμοί, οτιδήποτε εισέρχεται στον θύλακα πρέπει να έχει την άδεια του Ισραήλ και η Γάζα έχει ξεμείνει από ρεύμα και είναι ζήτημα χρόνου να ξεμείνει τελείως από καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *