GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, η Σλοβενία και η Ελλάδα..."

Βασίλης Βιλιάρδος Οι πλημμύρες, η Σλοβενία και η Ελλάδα «Μεγάλες περιοχές της Σλοβενίας κατακλύστηκαν από τα νερά, αλλά μόνο τρεις άνθρωποι ...


Βασίλης Βιλιάρδος
Οι πλημμύρες, η Σλοβενία και η Ελλάδα «Μεγάλες περιοχές της Σλοβενίας κατακλύστηκαν από τα νερά, αλλά μόνο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – λόγω του ότι ήχησαν έγκαιρα οι σειρήνες που προειδοποιούν τους πολίτες για #πλημμύρες (στις Ελλάδα οι καμπάνες των εκκλησιών!), ενώ η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της χώρας εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση «κόκκινου συναγερμού», λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
 Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ζήτησε αμέσως βοήθεια πολιτικής προστασίας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - όπου ανταποκρίθηκαν γρήγορα στέλνοντας μηχανήματα, ελικόπτερα και συνεργεία διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.
 Η Αυστρία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Σλοβακία ανταποκρίθηκαν επίσης - προσφέροντας εξοπλισμό και προμήθειες στη Σλοβενία. Το πακέτο υποστήριξης περιλάμβανε σειρά πόρων: Ελικόπτερα, προκατασκευασμένες γέφυρες, δεκάδες εκσκαφείς καθώς και φορτηγά και φορτωτές, σημειώνοντας πως τα ελικόπτερα και τα σκάφη έπαιξαν ρόλο στην εκκένωση όσων κινδύνευαν.
 Οι ζημίες από τις πλημμύρες στη Σλοβενία υπολογίζονται στα 4,7 δις € - ενώ η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 7 7 δις € για την ανοικοδόμηση. Εξασφάλισε άλλωστε χρηματική στήριξη από την ΕΕ (400 εκ. € από το ταμείο αλληλεγγύης της ΕΕ, 2,7 δις € από το ταμείο «Η επόμενη γενιά ΕΕ» και ανακατεύθυνση 3,3 δις € από το Ταμείο Συνοχής, σύμφωνα με το CNN Greece». Τέλος, στη Σλοβενία, ο τραπεζικός τομέας θα συμβάλει οικονομικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης – αφού η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε ειδικό φόρο 0,2 % επί του συνόλου του τζίρου των τραπεζών», όλα σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική. 
Αντίθετα με τη Σλοβενία, η ελληνική κυβέρνηση ούτε ζήτησε, ούτε πήρε βοήθεια – με αποτέλεσμα την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία, καθώς επίσης μέχρι στιγμής 15 θανάτους. Ακόμη χειρότερα, ο πρωθυπουργός παρακαλεί την ΕΕ σήμερα για οικονομική στήριξη – όταν η Σλοβενία την εξασφάλισε αμέσως. Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς, εάν η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ – όπως με τα μνημόνια, εάν ήταν ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης. 
Όσον αφορά τις τράπεζες που συνεχίζουν να ληστεύουν ασύστολα τους Έλληνες τόσο με τα επιτόκια καταθέσεων, όσο και χορηγήσεων, μάλλον δεν θα τολμήσει να τις φορολογήσει ανάλογα η κυβέρνηση – αφού η ΝΔ τους χρωστάει πάνω από 400 εκ. €. Το μόνο που συνέβη ήταν να δώσουν δύο μήνες παράταση στους πλειστηριασμούς οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (κοράκια) - επίσης, να υποσχεθούν μη τηλεφωνική ενόχληση των οφειλετών! 
Κρίμα για τη χώρα μας να διοικείται από τέτοιες ανεπαρκείς κυβερνήσεις - στις οποίες οφείλονται όλα τα δεινά των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση