GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΟΨΕΙ! ΤΑ ...100.000 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, το «κυνήγι του σταυρού» και οι (κατά τόπους) ετερόκλητες συμμαχίες...

Λιγότερο από δέκα ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά το κλίμα παραμένει ακόμη υποτονικό όσον αφορά τόσο τις περιφ...


Λιγότερο από δέκα ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά το κλίμα παραμένει ακόμη υποτονικό όσον αφορά τόσο τις περιφέρειες όσο και τους δήμους. Αντιστρόφως ανάλογη όμως είναι η κινητικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ των υποψηφίων καθώς με την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης εντείνεται και το «κυνήγι του σταυρού».

Προς το παρόν έχει μεγάλη πέραση η «βιομηχανία των ψηφοδελτίων». Δηλαδή η εκ των προτέρων προμήθεια ψηφοδελτίων από τους κατά τόπους υποψηφίους για να τα διανείμουν «σταυρωμένα», πριν από την Κυριακή, στους ψηφοφόρους τους.

Όσο κι αν ακούγεται τεχνικό το θέμα αυτό μάλιστα, ορισμένοι αποδίδουν τεράστια σημασία. Λέγεται για παράδειγμα ότι περιφερειακός σύμβουλος προμηθεύτηκε αυτές τις ημέρες, μόνο για τον εαυτό του, περίπου 100.000 ψηφοδέλτια, καταβάλλοντας φυσικά και το αντίστοιχο (υψηλό) αντίτιμο. Για να καταλάβετε δε την τάξη μεγέθους, περίπου τόσα είχε παραγγείλει κεντρικά για τις συνολικές του ανάγκες και ο συνδυασμός.

Κατά τα λοιπά, καθώς κυλούν οι ημέρες -και η συμμετοχή αποτελεί ήδη έναν βασικό άγνωστο χ- τα μαντάτα που σύμφωνα με τις πληροφορίες καταφθάνουν λένε ότι σε γενικές γραμμές πλην της Κεντρικής Μακεδονίας η ΝΔ για την μόνη από τις υπόλοιπες 11 περιφέρειες που δεν θα ιδροκοπήσει για να κρατήσει υπό τον έλεγχό της θα είναι η …Κρήτη. Ο λόγος απλός: Ο εκ του ΠΑΣΟΚ (και ουχί γαλάζιος) προερχόμενος Στ. Αρναουτάκης αυτή τη φορά είναι «οικουμενικός» υποψήφιος. Ως εκ τούτου…

Σε ορισμένες από τις άλλες περιφέρειες μάλιστα η ΝΔ απειλείται με την τρίτη (ναι) θέση. Μια από αυτές είναι τα Ιόνια Νησιά όπου, παρά την κεντρική γαλάζια κινητοποίηση, οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν τον αντάρτη υποψήφιο Τρεπεκλή να προηγείται και να περνά στον δεύτερο γύρο, αποτελώντας έτσι και το φαβορί.

Ενδιαφέρον έχουν και τα «μηνύματα» που δείχνουν ότι στην ίδια περιφέρεια η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει, από αντάρτη επίσης, και τον δήμο της Κέρκυρας.

Γενικότερα λέγεται από τις κακές αλλά καλά ενημερωμένες γλώσσες ότι η ΝΔ θα κινδύνευε να χάσει ακόμη περισσότερο και κάποιους από τους μεγάλους ανά την Ελλάδα δήμους, όπως του Αγρινίου, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ –το προηγούμενο διάστημα- δεν είχε επιλέξει είτε από σκοπιμότητα είτε από ανεπάρκεια «αδύναμες» υποψηφιότητες.

Κάτι το οποίο επίσης μπορεί να «σώσει» σε αρκετές περιπτώσεις τη ΝΔ είναι η διάλυση που σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζει, σε περιφερειακό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και εν ενεργεία βουλευτές του σε ορισμένες περιοχές (δήμους και όχι μόνο) έχουν «στείλει» στελέχη και κομματάρχες τους σε υποψηφίους της ΝΔ ή και έχουν συμμαχήσει ανοικτά μαζί τους….
Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση