GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ! ΣΦΟΔΡΕΣ αντιδράσεις για το κόψιμο 250 δέντρων...

Αντιδράσεις στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης προκαλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κοπούν 250 δένδρα στην περιοχή άλσος φυτωρίου δ...


Αντιδράσεις στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης προκαλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κοπούν 250 δένδρα στην περιοχή άλσος φυτωρίου δίπλα στο κολυμβητήριο προκειμένου να ανεγερθεί το νέο κλειστό γυμναστήριο και όλα αυτά ενώ συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης ο οποίος έχει κατακάψει πάνω από 800.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η Κίνηση πολιτών για τη σωτηρία του Άλσους Φυτωρίου Αλεξανδρούπολης με αίτημα της να διασωθεί το μικρό δασάκι των 400 και πλέον δέντρων, οργάνωσε για συγκέντρωση στον χώρο του άλσους το απόγευμα της Τετάρτης δίπλα στο νέο κολυμβητήριο, στις 7μμ.

Αντιδράσεις προκαλεί η κοπή δένδρων και στις Δημοτικές παρατάξεις
Η παράταξη Πόλη και Πολίτες με επικεφαλής τον Ευάγγελο Λαμπάκη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Η σημερινή κατάσταση στο δήμο μας, μετά την απίστευτη καταστροφή που απογύμνωσε τις περιαστικές περιοχές και τα βουνά μας, αφήνοντας χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα καμένης γης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο της παραμικρής σκέψης για θυσία του άλσους των 280 δέντρων (τριάντα ετών περίπου), ώστε στη θέση του να τοποθετηθεί το κλειστό γυμναστήριο. Η χρονική καθυστέρηση της κατασκευής είναι πολύ μικρότερη θυσία από την «εξαφάνιση» του άλσους των 280 δένδρων με καταστροφέα αντί τις φωτιάς, αυτή τη φορά εμάς..τους ίδιους. Αυτή είναι η καθαρή θέση της παράταξης μας, οφείλοντας να διατηρήσουμε όσο μπορούμε την αειφορία για τις επόμενες γενιές που δεν θα έχουν καμιά ευθύνη για τις δικές μας κακές επιλογές και παραλείψεις.
Τα 280 δέντρα θα μείνουν όρθια και η παράταξή μας θα είναι πάντα ενάντια στο να κοπούν. Δηλώνουμε παρόντες και είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες και τους φορείς που αντιτάσσονται σ’ αυτή την καταστροφή, μετά από τη λαίλαπα της φονικής και πρωτοφανούς πυρκαγιάς που προηγήθηκε και συνεχίζει ακόμα να καίει ό,τι σχεδόν απόμεινε”.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την κοπή δέντρων στο Φυτώριο. Όπως αναφέρει, «λόγω της τεράστιας καταστροφής 820.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης σε όλο τον νομό και στον Δήμο από την καταστροφική πυρκαγιά που καίει εδώ και 12 ημέρες θεωρούμε πρόκληση την κοπή των δέντρων στο άλσος Φυτωρίου καταστρέφοντας έναν πνεύμονα πρασίνου της περιοχής και της πόλης. Απαιτούμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να ξανασυζητήσουμε το θέμα μέσα στις νέες δραματικές συνθήκες που διαμορφώνονται. Θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο άλσος και να επανεξεταστεί το θέμα.»

Στο σημείο βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταύρος Σταυράκογλου, επικεφαλής της παράταξης ΑΡΧΗ.
«Επισκεφτήκαμε το άλσος δίπλα στο Κολυμβητήριο. Δυστυχώς η πληροφορία ότι ξεκίνησαν να κόβουν δέντρα, ήταν αληθινή. Θερμή παράκληση έστω και την τελευταία στιγμή, ας ακούσουν οι αρμόδιοι τη φωνή της Κοινωνίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *