GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΡΑΥΓΗ από κάτοικο της Καρδίτσας: «Είμαστε εγκλώβισμένοι. Από το 112 μου είπαν “καλή τύχη” κι έκλεισαν το τηλέφωνο!»

Juliette Georgiades   Κάτοικος Καρδίτσας στο ΤΡΡ: «Είμαστε εγκλώβισμένοι στα σπίτια με δύο μέτρα νερό – Από το 112 μου είπαν “καλή τύχη” κι ...


Juliette Georgiades 
Κάτοικος Καρδίτσας στο ΤΡΡ: «Είμαστε εγκλώβισμένοι στα σπίτια με δύο μέτρα νερό – Από το 112 μου είπαν “καλή τύχη” κι έκλεισαν το τηλέφωνο»
Κάτω από το νερό και τη λάσπη για τρίτη μέρα η Θεσσαλία, με τους κατοίκους να κάνουν συνεχώς έκκληση για βοήθεια.
Κάτοικος από τα Μεγάλα Καλύβια επικοινώνησε με το ΤΡΡ και περιέγραψε σκηνές πολέμου.
Γεωργία Κριεμπάρδη
7 Σεπτεμβρίου 2023
Η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και μέρες ολόκληρη τη χώρα, αλλά κυρίως τη Θεσσαλία, δίνει την εντύπωση ενός βομβαρδισμένου τοπίου.
Οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια. Είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης.
Μία κάτοικος από τα Μεγάλα Καλύβια περιγράφει στο ΤΡΡ την κατάσταση. «Έχουμε πλημμυρίσει. Το νερό είναι στα 2 μέτρα ύψος.
Είμαστε στον δρόμο, στην πλατεία, και ζητάμε βοήθεια. Από χθες καλούμε το 112 και δεν μας βοηθάει κανείς. Κάτοικοι εδώ καλούσαν και δεν απαντούσε κανείς. Εγώ κάλεσα, με ανεβασμένο τον τόνο της φωνής μέσα στην κατάσταση που ζούμε, και μου είπαν “καλή τύχη, κυρία μου” και μου έκλεισαν το τηλέφωνο. Εδώ δίπλα μας ένας πατέρας προσπαθεί να βγάλει από το σπίτι του με μία φουσκωτή βάρκα το 2 μηνών μωράκι του. Γκρεμίζονται σπίτια.
Δεν ξέρουμε αν είναι κάποιος μέσα. Το διπλανό μου σπίτι από λεπτό σε λεπτό γκρεμίζεται. Βοήθεια».
Όπως μας λέει, η προτροπή για τη χθεσινή νύχτα ήταν όσοι μένουν σε υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο να μεταφερθούν στο δημαρχείο. «Τώρα η κατάσταση χειροτέρεψε. Όπως κινείται το νερό, θα γεμίσει και το δημαρχείο» αναφέρει κι εξηγεί πως από χθες η κατάσταση έγινε χειρότερη γιατί στον ήδη τεράστιο όγκο νερού που υπήρχε από τη βροχή, προστέθηκαν και τα νερά από 3 ποτάμια που βρίσκονται στο χωρίο, τα οποία έσπασαν. «Προσπαθούμε να σωθούμε μόνοι μας με τρακτέρ. Περίπου 100 άτομα είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους».

«Ζητάμε βοήθεια» λέει και ξαναλέει, ενώ σε ερώτηση για το πώς ξέφυγε έτσι η κατάσταση, απαντά: «Δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Δεν έχουν κάνει τίποτα αυτοί που πρέπει. Μετά τον “Ιανό” μας είπαν ότι έκαναν αλλά πάλι πλημμυρίσαμε».
*Διαβάστε Ακόμα
Κακοκαιρία Daniel: Έξι αγνοούμενοι– 64 εγκλωβισμένοι σε τρία χωριά της Καρδίτσας
Επί ώρες 90χρονη πάνω σε τραπέζι για να μην πνιγεί
Κακοκαιρία Daniel / Καρδίτσα: «Ακούμε ουρλιαχτά, ψάχνουμε ανθρώπους» – Eλικόπτερα και εξωλέμβιες βάρκες για την απομάκρυνση των εγκλωβισμένων
https://thepressproject.gr/katoikos-karditsas-sto-trr.../
Δήμαρχος Παλαμά: «Ο δήμος Παλαμά πέθανε – Όλοι μας λένε ότι έρχεται βοήθεια, μας κοροϊδεύουν» – Προειδοποιεί για κίνδυνο πνιγμών
https://thepressproject.gr/katoikos-karditsas-sto-trr.../


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση