GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες από την Λευκίμμη στον Εβρο...

  Λευκίμη 1:05... #Εβρος #φωτια #δαδια #σουφλι pic.twitter.com/BqksmfmCu1 — Καθίκι (@KYTKYTKYTKYTKYT) September 2, 2023 ‼️ Πολύ κρίσι...

 

Δύσκολη είναι ακόμη μια νύχτα στον Έβρο, η 15η από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά η οποία εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Νωρίτερα, το χωριό Λευκίμμη Σουφλίου εκκενώθηκε για δεύτερη φορά καθώς οι κάτοικοι του έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Τυχερό. Ωστόσο οι συνεχείς ρίψεις των εναέριων μέσων σε συνδυασμό με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεστης κράτησαν τελικά τις φλόγες μακριά από το χωριό. Σ’ αυτό συνέβαλε και η πτώση – τις τελευταίες ώρες – της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και πλέον μειώνεται σταδιακά η μεγάλη δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς που από το μεσημέρι προσέγγισε τον οικισμό της Λευκίμμης.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο στην αναχαίτιση του συγκεκριμένου μετώπου το οποίο ανέπτυξε μεγάλη ένταση καθώς διέρχεται από περιοχή με πεύκα συνέβαλε τα μέγιστα η συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των εναέριων μέσων.
Σημειώνεται ότι λίγο μετά 14.30 εστία φωτιάς που εμφανίστηκε πλησίον του στρατοπέδου του Προβατώνα κινήθηκε προς την περιοχή της Λευκίμμης, με αποτέλεσμα την εκκένωση του οικισμού και τη μεταφορά των κατοίκων στη Μαθητική Εστία Σουφλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στον Έβρο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά.
Η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του παρθένου δάσους της Δαδιάς έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μάλιστα χθες η φωτιά έκαψε και τον μικρό πυρήνα του δάσους, το μοναδικό, δηλαδή, σημείο που είχε παραμείνει ανέπαφο από την πύρινη λαίλαπα.
Συνδρομή για την κατάσβεση παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.
Ξανά στην πρώτη γραμμή ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος
Επέστρεψε στο πεδίο ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρήτος Λάμπρης, επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο.
Υπενθυμίζεται ότι ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπέστη αλλεργικό σοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση