GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «ΜΗΤΡΑ» των προβλημάτων...

Βασίλειος Τσάμης Η «μήτρα» των προβλημάτων πού βιώνει η χώρα μας, όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι , αλλά κ τα τελευταία 13 χρόνια της φρίκης, βρί...


Βασίλειος Τσάμης
Η «μήτρα» των προβλημάτων πού βιώνει η χώρα μας, όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι , αλλά κ τα τελευταία 13 χρόνια της φρίκης, βρίσκεται στο καλοκαίρι τού 1974.
Όταν ο πρόεδρος της Χούντας Φαίδων Γκιζίκης έφερε κ έστησε, με τον ίδιο στην θέση τού προέδρου, πρωθυπουργό τον Κ . Καραμανλή, εξέλιξη η οποία δεν ήταν συμβατή με την ιδέα τής Δημοκρατίας.
Με τον τρόπο αυτό η μεταπολίτευση ξεκίνησε λάθος καί το λάθος συνεχίζεται καί θα συνεχίζεται μέχρι ο λαός να αντιληφθεί το μέγεθος τού προβλήματος.
Έχουμε, εξαιτίας των εξελίξεων του 1974, ένα ανεύθυνο κ καταπιεστικό Σύνταγμα πού αδυνατεί να αντιληφθεί κ να προσαρμοστεί στις νέες κοινωνικές πραγματικότητες , αλλά κ να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κοινωνικές αλλαγές.
Η τρέχουσα συνταγματική τάξη εξυπηρέτησε άλλες εποχές κ μια τάξη πραγμάτων πού έψαχνε υποχρεωτικά αποτελέσματα χωρίς να αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες, μέσα από το πλαίσιο τής συνταγματικής ακαμψίας .
Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ότι δεν έγινε το 1974 . Χρειάζεται μία νέα ιδρυτική στιγμή, δλδ Συντακτική συνέλευση..
Τα κόμματα οφείλουν να δούν το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει Συντακτική συνέλευση.

1 σχόλιο

  1. Και για πες μας,ρε μαστορη,πού ειναι τοσο αναχρονιστικο το Συνταγμα;Και γιατι κοπτεσαι,αφου,οταν το παραβιαζουν κανεις την παπια;Που οταν ξεφτιλιζουν την δικαιοσυνη,εσυ εισαι με τον θυτη;Μηπως "ενοχλανε"τα 2 και 4 του αρ.120,και νατο διορθωσουμε στο:η τηρηση του Συνταγματος ειναι στ'αρχιδια μας και χεστηκαμε αν του γαμανε τη μαννα;.Γιατι καλυτερα ενα κακο Συνταγμα που το σεβονται και το τηρουν ολοι,παρα το καλυτερο που το χρησιμοποιουμε σαν χαρτι υγειας.Και επειδη,μπορει να σου την βαρεσε για τον μετριωτατο και υπερτιμημενο Καραμανλη,μπροστα σ'αυτο το διεστραμμενο σκυμβαλο,ειναι Θεος,δυμοιρε ξεπλενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *