GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 98 ΧΡΟΝΙΑ! ΟΤΑΝ η Κου Κλουξ Κλαν βρισκόταν στο απόγειο της δημοτικότητάς της...

Vangelis Chorafas Η Κου Κλουξ Κλαν βρισκόταν στο απόγειο της δημοτικότητάς της όταν περισσότερα από 30.000 μέλη —ρατσιστές και αντισημίτες π...

Vangelis Chorafas
Η Κου Κλουξ Κλαν βρισκόταν στο απόγειο της δημοτικότητάς της όταν περισσότερα από 30.000 μέλη —ρατσιστές και αντισημίτες που συντονίστηκαν σε σχηματισμούς, με 22 άτομα σε σειρά και 14 σειρές σε βάθος— παρέλασαν στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου 1925.
Πολλοί από τους διαδηλωτές έδειξαν τα πρόσωπά τους, μια μάλλον ενδεικτική ενέργεια ότι η ομάδα, που ήταν υπεύθυνη για λιντσαρίσματα και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες, θα μπορούσε να λειτουργήσει ατιμώρητα. Εκείνη την εποχή, η ΚΚΚ υπερηφανευόταν για μια εθνική συμμετοχή με σχεδόν 5 εκατομμύρια άνδρες και 500.000 γυναίκες. Η απόρριψη των μασκών ήταν αντικείμενο εσωτερικής συζήτησης για την ΚΚΚ, μια κίνηση που κάποιοι θεώρησαν ότι θα προσέδιδε στην οργάνωση τους πρόσθετη νομιμότητα και σεβασμό.
Η ΚΚΚ στρατολογούσε τα μέλη της όχι μόνο από το Νότο, αλλά από τον Μεσοδυτικό και βιομηχανικό Βορρά και έβλεπε τον εαυτό του ως προστάτη της λευκής προτεσταντικής υπεροχής. Εκτός από τους Αφροαμερικανούς, μισούσαν τους Καθολικούς και τους Εβραίους μετανάστες και φοβούνταν τη βόρεια μετανάστευση των Αφροαμερικανών.
Έβλεπαν και τους εαυτούς τους ως μεγάλους υπερασπιστές της ηθικής. Εκτός από την εκστρατεία τρόμου κατά των Αφροαμερικανών και των εθνοτικών μειονοτήτων, η ΚΚΚ διέλυε εργαστήρια την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και μαστίγωνε τους μοιχούς στο όνομα των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.
Μετά από 98 χρόνια η ισχύς της ΚΚΚ έχει μειωθεί. Ωστόσο, ο ρατσισμός σε παγκόσμια κλίμακα, εξακολουθεί να ακμάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση