Δεν φθάνει η φτώχεια που προκαλούν οι μισθοί πείνας, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τα τουριστικά καταλύματα και τα τσουχτερά ακτοπλοϊκά εισιτή...
Δεν φθάνει η φτώχεια που προκαλούν οι μισθοί πείνας, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τα τουριστικά καταλύματα και τα τσουχτερά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι παραθεριστές του Αυγούστου είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν άλλο ένα πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.
Τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας φεύγει οδικώς για τον «ταπεινό τόπο διακοπών» στην κυρίως Ελλάδα, που μπορεί να αντέξει το άδειο -κατά κανόνα- πορτοφόλι του, οι τιμές των καυσίμων «καίνε» τουλάχιστον μερικές ημέρες διακοπών.
Το πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση για να προστατέψει υποτίθεται το λαϊκό εισόδημα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Στρεβλώνει την αγορά, συντηρεί τις τιμές στα ύψη και βεβαίως γεμίζει τα… δημόσια ταμεία.
Λίγο πριν φύγει ο Ιούλιος κι έχοντας μπει ο Αύγουστος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι μέσες τιμές της αμόλυβδης 100 οκτανίων, την οποία πολλοί οδηγοί προτιμούν όταν πρόκειται να ταξιδέψουν, διαμορφώνονται πλέον στα 2,119 ευρώ το λίτρο.
Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει φτάσει τα 1,658 ευρώ το λίτρο. Το υγραέριο έχει διαμορφωθεί στα 0,830 ευρώ.
Για την απλή αμόλυβδη των 95 οκτανίων οι υψηλότερες µέσες τιµές καταγράφονται στον Νοµό Κυκλάδων (2,328 ευρώ/λίτρο), στον Νοµό ∆ωδεκανήσου (2,230 ευρώ/λίτρο), στον Νομό Λευκάδας (2,175ευρώ/λίτρο), στον Νομό Κεφαλληνίας (2,197ευρώ/λίτρο) και στον Νομό Ευρυτανίας (2,222 ευρώ/ λίτρο).
Στην Αττική η µέση τιµή στις 31 Ιουλίου ήταν 2,105 ευρώ/ λίτρο και στη Θεσσαλονίκη 2,093 ευρώ/λίτρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση