GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γνωρίστε την θρυλική ανθρακωρύχο του Ντονμπάς, «Tη Μητέρα των Ανθρακωρύχων»...

αντι-νατοϊκή δράση Ο λαός του Ντονμπάς έχει ιστορία αντίστασης και αγώνων...

αντι-νατοϊκή δράση
Ο λαός του Ντονμπάς έχει ιστορία αντίστασης και αγώνων...Δεν θα λυγίσει μπροστά στους ΝΑΤΟικούς και τους Ουκρανο-ναζί
Μια εργάτρια
Γνωρίστε την θρυλική ανθρακωρύχο του Ντονμπάς, «Tη Μητέρα των Ανθρακωρύχων» όπως αποκαλείται στο Ντονέτσκ.
Αρκετές τοποθεσίες στο Ντονέτσκ πήραν το όνομά της.
Το όνομά της ήταν Ευδοκία Κορολέβα, γεννημένη το 1879. Στα 12 της άρχισε να εργάζεται ως ανθρακωρύχος (τσαρικοί χρόνοι). Ενώ εργαζόταν στα ορυχεία, συνάντησε τον μελλοντικό σύζυγό της και στα 17 της τον παντρεύτηκε, αλλά ο σύζυγός της σκοτώθηκε δύο χρόνια μετά την πτώση πέτρινου βράχου στο ανθρακωρυχείο.
Κατά τη διάρκεια της επανάστασης υποστήριξε τους μπολσεβίκους. Μετά την εισβολή των Ναζί το 1941, μετακινήθηκε στο Καζακστάν στα 62 της και συνέχισε να εργάζεται σε ανθρακωρυχείο εκεί.
Μετά την απελευθέρωση του Ντονμπάς ξαναχτίστηκαν και ανοικοδομήθηκαν τα κατεστραμμένα ανθρακωρυχεία και συνέχισε να εργάζεται εκεί μέχρι τα 87 της.
Ίδρυσε και διηύθυνε έναν παιδικό σταθμό για τα παιδιά των ανθρακωρύχων. Εναντιώθηκε σε οποιαδήποτε απόπειρα απολύσεώς της λόγω ηλικίας ή συνταξιοδότησης.
Αρκετές φορές εξελέγη τοπική σύμβουλος στην πόλη ή αναπληρωτής περιφερειακός σύμβουλος, αλλά συνέχισε να εργάζεται στο ανθρακωρυχείο.
Πέθανε το 1981 στα 102 της και θάφτηκε κοντά στο ανθρακωρυχείο του Ντονέτσκ (αυτή ήταν η επιθυμία της).
Σύμφωνα με τους θρύλους των ανθρακωρύχων του Ντονέτσκ, θεωρείται ως ένα είδος θεάς των ανθρακωρύχων που τους προστατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση