GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ! “Γιαβάς γιαβάς” Μητσοτάκης και Ερντογάν...

Celesta MS “Γιαβάς γιαβάς” μας πάνε στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Μητσοτάκης και Ερντογάν “Γιαβάς γιαβάς” μας πάνε στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Μ...


Celesta MS
“Γιαβάς γιαβάς” μας πάνε στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Μητσοτάκης και Ερντογάν
Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, «σκληρό πόκερ» και ανατολίτικα παζάρια βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, προκειμένου η Τουρκία να άρει το βέτο και να πει το «ναι» για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα από αμερικανικής πλευράς, καθώς ο Τζο Μπάιντεν ελπίζει να αδράξει την ευκαιρία της Συνόδου για να πείσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να άρει το βέτο.  Ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να βάζει στο «τραπέζι» ως αντάλλαγμα την πώληση και τον εκσυγχρονισμό F-16 στην Τουρκία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανταλλαγμάτων και «παζαριών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τετάρτη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής με τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτός ο δίαυλος του διαλόγου ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Η Ελλάδα θα θέσει τις «κόκκινες γραμμές», η Τουρκία θα δείξει το καλό της πρόσωπο στη Δύση και οι ΗΠΑ στοχεύουν η Τουρκία να πει το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση