GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΣ! ΝΕΕΣ υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ...

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται η κρίσιμη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη είχαν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους οι Έφη Αχτσιόγλου κα...


Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται η κρίσιμη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη είχαν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους οι Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Νίκος Παππάς.

Ο οδικός χάρτης
Ο εν λόγω οδικός χάρτης που πλειοψήφησε στην Πολιτική Γραμματεία και θα κατατεθεί στην ΚΕ προβλέπει τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου, με τη σύνθεση του προηγούμενου, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία, εκλογές στις 3 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχουν πάνω από δύο υποψήφιοι θα στηθούν εκ νέου κάλπες στις 10 Σεπτεμβρίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ.
Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσοι είναι ή όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας. Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδοικητικές εκλογές.

Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου 
Κληθείσα να σχολιάσει τις παρεμβάσεις των υπόλοιπων υποψηφίων η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως υπήρχαν διαφορετικές αποχρώσεις στις τοποθετήσεις αλλά είναι όλοι συντεταγμένοι στο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατός.

Αν και ο Πάυλος Πολάκης μίλησε στη λίστα υποψηφίων, τελικά δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον προς το παρόν. Όπως είπε είχε τη διάθεση να συμμετέχει στις εκλογές για την ηγεσία, αλλά διαφωνεί με την πρόταση αυτές να γίνουν πριν από το συνέδριο.

Ο ίδιος όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας αλλά και άλλα στελέχη πιστεύει ότι πρέπει να γίνει συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρόταση ωστόσο που δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία. Ο ίδιος εάν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.
Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ζητώ συγγνώμη από αμέτρητα στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που καθ΄ όλο το τελευταίο διάστημα με παρακινούσαν να θέσω υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και για αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση