GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΙ ΕΔΩ αρχίζουν τα δύσκολα...»

Γιάννης Παπουτσάνης Τους το είπε (λίγο πιο θεατράλε από τις ανάγκες του ρόλου του αλλά πάντα εξαιρετικός στην οργάνωση της σκέψης του) ο Βορ...


Γιάννης Παπουτσάνης
Τους το είπε (λίγο πιο θεατράλε από τις ανάγκες του ρόλου του αλλά πάντα εξαιρετικός στην οργάνωση της σκέψης του) ο Βοριδης: Διαφωνείτε με το πρόγραμμά μας. Καλώς. Το δικό σας, όμως, ποιο είναι; Δεν μας το είπατε.
Κι εδώ βρίσκεται το πρόβλημα του ΣΎΡΙΖΑ. Στην απουσία εναλλακτικής πρότασης. Επειδή δεν υπάρχει κάπου στον πλανήτη γη; Μπορεί. Σίγουρα όμως επειδή δεν διαθέτει. Δεν έχει, ούτε προσπαθησε να αποκτήσει.
Η τελευταία φορά που ακούσαμε από τον ΣΎΡΙΖΑ κυβερνητική πρόταση ήταν η κατάργηση των μνημονιων. Το μόνο που κατηργησε, με το δημοψήφισμα του, ήταν η κατάργηση της κατάργησης. Από τότε περιμένουμε στο ακουστικό μας.
Γιατί, κυβερνητική πρόταση δεν ήταν το αγωνιώδες σύρσιμο στο τρίτο μνημόνιο ούτε η συμφωνία των Πρεσπων. Δεν ήταν ούτε οι κραυγές και ψίθυροι όταν εξέπεσε στα εδρανα της αντιπολίτευσης. Κι ας είχε δίκιο σε ένα σωρό ζητήματα - μην τα πιάσουνε τώρα. Αλλού ήταν ο ΣΎΡΙΖΑ κι αλλού το εκλογικό σώμα.
Τα ίδια και χειρότερα ανέδειξε η συζήτηση των προγραμματικων δηλώσεων. Όχι επειδή ο Φαμελλος ήταν κακός. Καλός ήταν. Μα δεν είχε κάτι να πει. Μπροστά στον σχεδιασμό για τα επόμενα πέντε - δέκα χρόνια του Μητσοτάκη δεν είχε μια πρόταση, μια ιδέα να ξεδιπλώσει. Γιατί καλές οι "τάσεις" αλλά ως ιδεολογικά ρεύματα. Ως παρέες δεν παράγουν πολιτική, υπηρετούν προσωπικές στρατηγικες και φιλοδοξίες ενώ ως μηχανισμοι διασφαλίζουν την καθήλωση.
Το πρβλ λοιπόν του ΣΎΡΙΖΑ δεν είναι (μόνο) να βρει τον διάδοχο του Τσιπρα. Είναι να βρει την άκρη του νήματος που δεν είναι αυτή που έχασε το 2015. Αυτή πάει. Όσο και να χτυπιέται ο Πολακης, τους τελείωσε.
Στη ΝΔ κάποιοι υποθέτουν πως αυτή η κατάσταση πολύ τους βολεύει. Θα διαπιστώσουν σύντομα πως κάνουν λάθος. Όχι επειδή ο ΣΎΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ έχουν μαζί τους την κοινωνία. Δεν την έχουν. Αλλά επειδή ο ΣΎΡΙΖΑ του 2019 - 2023 ήταν για την προηγούμενη κυβέρνηση μια κάποια λύση. Τώρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι πρέπει να τα καταφέρουν δίχως αυτόν. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση