GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ σπίτια! ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ η φωτιά στα Δερβενοχώρια, έφτασε στην Μάνδρα...

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια και Οινόη. Με το πρώτο ...


Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια και Οινόη. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχύονται σε όλα τα μέτωπα.

Το πιο δύσκολο σημείο στο οποίο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στα Δερβενοχώρια. Το πύρινο μέτωπο δεν έχει σταματήσει να καίει σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, ένα συμπαγές παρθένο δάσος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς Μαγούλα, τη Μάνδρα και την Ελευσίνα. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστικών Αρχών.

Οι οικισμοί Πανόραμα, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι και Πουρνάρι εκκενώνονται με τους κατοίκους να λαμβάνουν οδηγία να κινηθούν προς τη Μάνδρα.

17:14 Στη μάχη με τις φλόγες και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Λίγο μετά τις 17:00 έφτασαν στον Άγιο Σωτήρα οι Ρουμάνοι πυροσβέστες για να αναπτυχθούν στην περιοχή και να ενισχύσουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.
 
17:05 Αγωνιώδης προσπάθεια αστυνομικών να απομακρύνουν μοναχές από μοναστήρι
Από την καταστροφική φωτιά κινδυνεύει και ένα μοναστήρι στη Μάνδρα, στο οποίο βρέθηκαν αστυνομικοί και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσουν τις μοναχές να το εκκενώσουν. Οι μοναχές απαντούν στις εκκλήσεις των αστυνομικών με προσευχές.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που αναρτήθηκε από την αστυνομία, ακούγονται να ψέλνουν και στη συνέχεια ένας αστυνομικός συνομιλεί με μία μοναχή, προκειμένου να την πείσει να εκκενώσουν το μοναστήρι.


16:54 Κοντά σε εργοστάσιο ελαστικών η φωτιά, φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες είναι κοντά σε εργοστάσιο ελαστικών και πρατήριο υγρών καυσίμων, με τις Αρχές να προσπαθούν να αποτρέψουν ένα πέρασμα της φωτιάς σε αυτά τα σημεία. Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια του στρατού, δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή προκειμένου να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά.

16:46 Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Μάνδρα Αττικής, με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και την πυροσβεστική να δίνει μια άνιση μάχη με τον χρόνο και τον καιρό. Οι κάτοικοι με λάστιχα και κλαδιά παλεύουν και αυτοί για να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από την επέλαση της πύρινης λαίλαπας.

16:39 Σε απόγνωση ο δήμαρχος της Μάνδρας
«Μέχρι τις 04.00 το πρωί η φωτιά είχε οριοθετηθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Δεν είναι σε μια περιοχή πολλά χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, εκτός σχεδίου πόλεως ή αυθαίρετη. Δεν είναι ο δήμος ο φορέας που θα σβήσει τις φωτιές. Έχω αγανακτήσει με την εικόνα που έχω 25 χλμ. από την Αθήνα, δεν το αξίζει αυτό το δάσος», είπε ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στο MEGA. «Αυτά δεν είχαν προβλεφθεί από τους αρμόδιους φορείς; Δε θα έπρεπε από εχθές να είχε κατασταλεί η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από τη Βοιωτία;», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση