GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΛΑΠΛΟ πύρινο μέτωπο! ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ τέσσερις περιοχές στην Ηλεία...

Νέο πολλαπλό πύρινο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, αυτή τη φορά στην Ηλεία. Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Ηλεία, ε...


Νέο πολλαπλό πύρινο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, αυτή τη φορά στην Ηλεία.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Ηλεία, ενώ με μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Πρόκειται για τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα. Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς την Αρχαία Ολυμπία έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Το μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική είναι πολλαπλό, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι γύρω στα τρία μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

15:28 Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Ολυμπία και του Κρόνιου Λόφου. Το ilialive.gr επισημαίνει ότι αρχικά υπήρχαν δύο εστίες φωτιάς: η μία στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η άλλη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Μάλιστα, το τοπικό σάιτ κάνει λόγο για «ξεκάθαρο εμπρησμό», ενώ σημειώνει ότι είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πύρινο μέτωπο υπάρχει και στη Σαλμώνη, όπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και στον Φαναρά (Αρχαία Ολυμπία) όπου μάχη με τις φλόγες δίνουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, τρία αεροσκάφη
15:08 Κοντά σε κατοικημένες περιοχές η φωτιά
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική αφού η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Ηλεία απειλεί κατοικημένες περιοχές.
 
Το μήνυμα του 112 για την εκκένωση οικισμών

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 48 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Τριπλό το πύρινο μέτωπο
Το ilialive.gr επισημαίνει ότι υπάρχουν δύο εστίες φωτιάς: η μία στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η άλλη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Μάλιστα, το τοπικό σάιτ κάνει λόγο για «ξεκάθαρο εμπρησμό», ενώ σημειώνει ότι είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για νέα εστία πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία
Πολίτης έχασε τις αισθήσεις του – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο
Ένας πολίτης έχασε τις αισθήσεις του από τη φωτιά που ξέσπασε στην Παλαιοβαρβάσαινα στον Δήμο Πύργου, σύμφωνα με το patrisnews.com.

1 σχόλιο

  1. Μην αγχωνεστε,ξαναηρθε ο Δουκας[αν και ο Μητσοτακης ειναι πολυ τσιπης για κατι πλεμπαιους σαν και σας]Και γιατι δωσατε παραπανω το '23 απο το '19;Σας αρεσαν οι φωτιες της Ευβοιας και ζηλεψατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *