GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ του BBC πλήρωνε ανήλικη για γυμνές φωτογραφίες...»

Στη σκιά του σκανδάλου που ξέσπασε στο BBC μετά την καταγγελία ότι παρουσιαστής του δικτύου έδινε χρήματα σε έφηβη με αντάλλαγμα φωτογραφίες...


Στη σκιά του σκανδάλου που ξέσπασε στο BBC μετά την καταγγελία ότι παρουσιαστής του δικτύου έδινε χρήματα σε έφηβη με αντάλλαγμα φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν κορυφαίο παρουσιαστή του.

Καθώς ανώτεροι Βρετανοί πολιτικοί προέτρεψαν για ταχεία έρευνα, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είπε ότι εργάζεται για να αποδείξει τα γεγονότα «μιας περίπλοκης και ταχέως εξελισσόμενης σειράς περιστάσεων».

Την υπόθεση αποκάλυψε η εφημερίδα The Sun, γράφοντας ότι άνδρας παρουσιαστής έδωσε σε μια νεαρή 35.000 λίρες ξεκινώντας από το 2020, όταν η κοπέλα ήταν 17 ετών.

Το BBC ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι «πρώτα ενημερώθηκε για μια καταγγελία τον Μάιο», αλλά ότι «μας υποβλήθηκαν νέες καταγγελίες την Πέμπτη διαφορετικής φύσης».

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είπε ότι «το BBC λαμβάνει σοβαρά υπόψη του οποιουσδήποτε ισχυρισμούς και έχουμε ισχυρές εσωτερικές διαδικασίες για να αντιμετωπίσουμε προληπτικά τέτοιους ισχυρισμούς». Ανέφερε ότι η εταιρεία είχε επίσης επαφή με «εξωτερικές αρχές», αλλά δεν διευκρίνισε εάν πρόκειται για την αστυνομία.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο και ταχέως εξελισσόμενο σύνολο περιστάσεων και το BBC εργάζεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εξακριβώσει τα γεγονότα προκειμένου να ενημερώσει σωστά τα κατάλληλα επόμενα βήματα», ανέφερε το BBC.

«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι ένας άνδρας μέλος του προσωπικού έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Η υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ είχε συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με αυτό που χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικούς» ισχυρισμούς. Είπε ότι ο γενικός διευθυντής Τιμ Ντέιβι τη διαβεβαίωσε ότι το BBC «διεξήγαγε την έρευνα γρήγορα και με ευαισθησία».
Παίρνουν αποστάσεις

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του παρουσιαστή, ούτε και της κοπέλας.

Εν μέσω εικασιών στα social media για την ταυτότητα του παρουσιαστή, αρκετοί από τους πιο γνωστούς σταρ του BBC έκαναν δηλώσεις ότι δεν είναι αυτοί που εμπλέκονται.

Ο Ράιλαν Κλαρκ, για παράδειγμα, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει γυρίσματα στο εξωτερικό για το BBC, έγραψε στο Twitter: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί τα ονόματά μου κυκλοφορούν, αλλά είναι αυτή η ιστορία στην Sun- δεν είμαι εγώ μωρό μου. Αυτή τη στιγμή γυρίζω μια εκπομπή στην Ιταλία για το BBC, οπότε βγάλτε το όνομά μου από τα στόματά σας».

Εν τω μεταξύ, ο Τζέρεμι Βάιν (Jeremy Vine) αρνήθηκε επίσης ότι ήταν ο εν λόγω ραδιοτηλεοπτικός. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Απλώς για να πω ότι ανυπομονώ πολύ να φιλοξενήσω τη ραδιοφωνική μου εκπομπή τη Δευτέρα – όποιος κι αν είναι ο «παρουσιαστής του BBC» στις ειδήσεις, έχω το ίδιο μήνυμα για εσάς που έκανε ο Rylan νωρίτερα: σίγουρα δεν είναι μου.

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε στο Twitter: «Λυπάμαι που απογοητεύω τους haters μου, αλλά δεν είμαι εγώ».

Ο Νίκι Κάμπελ σημείωσε πως είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία σχετικά με την αναφορά του σε σχέση με την ιστορία. Ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο με το λογότυπο της Μητροπολιτικής αστυνομίας και τις λέξεις: «Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε με την υπηρεσία της Μητροπολιτικής αστυνομίας για να αναφέρετε το έγκλημά σας».

Στο tweet του έγραψε: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να πάρουμε θέση. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα σαν αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας φίλοι.»

Αν και η ηλικία της σεξουαλικής συναίνεσης στη Βρετανία είναι τα 16, είναι έγκλημα να δημιουργείς ή να κατέχεις απρεπείς εικόνες για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η Sun ανέφερε ότι η οικογένεια της έφηβης παραπονέθηκε στο BBC στις 19 Μαΐου και ότι οι πληρωμές χρησιμοποιήθηκαν για τακτική χρήση ναρκωτικών.

«Όταν τον βλέπω στο τηλεοπτικό δίκτυο, νιώθω άρρωστη», είπε η μητέρα του φερόμενου θύματος. «Κατηγορώ αυτόν τον άνθρωπο του BBC που κατέστρεψε τη ζωή του παιδιού μου. «Πήρε την αθωότητα του παιδιού μου και του έδωσε χρήματα για κρακ που θα μπορούσε να το σκοτώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση