GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ! ΤΟ AfD έχει και τον πρώτο δήμαρχο στην Γερμανία...

Ο βουλευτής του AfD Hannes Loth (42) είναι ο πρώτος δήμαρχος  του AfD στη Γερμανία. Ο Hannes Loth επικράτησε την Κυριακή στον δεύτερο γύρο ...


Ο βουλευτής του AfD Hannes Loth (42) είναι ο πρώτος δήμαρχος  του AfD στη Γερμανία.

Ο Hannes Loth επικράτησε την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των εκλογών της πόλης Raguhn-Jeßnitz με 51,13%έναντι του μη κομματικού ανταγωνιστή του Nils Naumann (48,87%).

Την Κυριακή, 7.770 ψηφοφόροι  κλήθηκαν να καθορίσουν τον νέο δήμαρχο του ενιαίου δήμου που δημιουργήθηκε το 2010.


Ο Naumann και ο Loth προέρχονται και οι δύο από το Raguhn-Jeßnitz. «Παίζαμε βόλεϊ στον ίδιο σύλλογο», είπε ο δήμαρχος του AfD πριν από τον δεύτερο γύρο. Και οι δύο χαιρετούν ο ένας τον άλλον και μιλούν μεταξύ τους.

Ο νέος δήμαρχος εξελέγη στη μικρή πόλη την Κυριακή
Φωτογραφία: Jan Woitas/dpa


Στα μέσα Ιουνίου, με ποσοστό συμμετοχής περίπου 57% στην πρώτη ψηφοφορία, κανένας από τους τέσσερις υποψήφιους δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Γι' αυτό έγινε μια μονομαχία μεταξύ των δύο καλύτερων: ο Λοθ πήρε 40,7% εκείνη την εποχή, ο Naumann, που εργάζεται στο δημόσιο τομέα, 36,9%. Μετά τον πρώτο διοικητή της περιφέρειας του AfD, η Γερμανία έχει πλέον τον πρώτο  δήμαρχο της AfD.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση