GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ! Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 20χρονο στην Λάρισα...

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (09/07) ο αστυνομικός που σκότωσε χθες, Σάββατο (08/07) στο Μοσχοχώρι έναν 20χρονο Σύριο μετά από...


Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (09/07) ο αστυνομικός που σκότωσε χθες, Σάββατο (08/07) στο Μοσχοχώρι έναν 20χρονο Σύριο μετά από καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν του απαγγέλθηκε κάποια κατηγορία καθώς εκκρεμεί η ιατροδικαστική εξέταση.

«Πρώτον, ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατή του θλίψη. Δεύτερον, όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος. Δεν έχω δικαίωμα να σας πω περισσότερα επί της υποθέσεως και της ποινικής δικογραφίας, διότι η υπόθεση εξελίσσεται αυτή τη στιγμή» είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού κ. Δημοσθένης Γούλας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, δήλωσε στην ΕΡΤ πως ο 45χρονος αστυνομικός σκόνταψε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και το όπλο του εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο, εκδοχή που φαίνεται να κατέθεσε και ενώπιον του Εισαγγελέα ο ίδιος.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, ο 20χρονος κατέληξε.

Το χρονικό
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο με έναν επιβαίνοντα κινείτο επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου, με τον οδηγό να μη σταματά στα σήματα των αστυνομικών. Ο 20χρονος οδηγός βγήκε από την εθνική και επιχείρησε να ξεφύγει, ωστόσο το όχημά του έπεσε πάνω σε τοίχο, έξω από το Μοσχοχώρι. Αφού εγκατέλειψε το όχημα, ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο αστυνομικός πυροβόλησε τον 20χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ποιος ήταν ο 20χρονος
Το 20χρονο θύμα είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας τη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο, από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα ελβετικά σύνορα πολίτες τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης τους σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση