Yannis Kemmos Με προβληματισμό κάποιος ανεξάρτητος παρατηρητής που μένει στη χώρα θα παρατηρήσει πως όσο περνάει ο χρόνος η Ελλάδα μετατρέπε...
Yannis Kemmos
Με προβληματισμό κάποιος ανεξάρτητος παρατηρητής που μένει στη χώρα θα παρατηρήσει πως όσο περνάει ο χρόνος η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα κράτος με έντονο τον αέρα του αυταρχισμού και συντηρητικοποίησης της κοινωνίας.
Μέσα σε λίγα χρόνια έχουμε ξαφνικά μία πλειάδα από θέματα τα οποία οι επιταγές της κυβέρνησης που αναμεταδίδονται αλλά και υποστηρίζονται από αρκετά ΜΜΕ είναι να μην τα συζητάμε, να μην τα αγγίζουμε, να μην τα κριτικάρουμε γιατί αποτελούν θέματα εθνικής ασφάλειας και όσοι δεν τηρούν τις εντολές χαρακτηρίζονται ανθέλληνες, ξένοι πράκτορες, Τούρκοι πράκτορες, Ρώσοι χάκερ, κλπ κλπ.
Έτσι ξαφνικά σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να μιλάμε για το μεταναστευτικό
Δεν πρέπει να μιλάμε για το φράχτη.
Δεν πρέπει να μιλάμε για τα push back
Δεν πρέπει να μιλάμε κριτικάρουμε την αγορά νέων οπλικών συστημάτων.
Δεν πρέπει να κριτικάρουμε την κυβέρνηση
Δεν πρέπει να κριτικάρουμε την ΠτΔ
Δεν πρέπει να κριτικάρουμε της δικαστικές αποφάσεις
Δεν πρέπει να κριτικάρουμε τη συμμετοχή της Ελλάδος στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία και την αποστολή όπλων
Δεν πρέπει να κριτικάρουμε την διαχείριση στην πανδημία
Δεν πρέπει να συζητάμε για την διάλυση της δημόσιας υγείας
Δεν πρέπει να συζητάμε για την διάλυση της παιδείας
Δεν πρέπει να συζητάμε για την πτώση του βιωτικού επιπέδου
Δεν πρέπει να συζητάμε για τον αυταρχισμό της αστυνομίας
Δεν πρέπει να συζητάμε για τις υποκλοπές
Κλπ κλπ
Μιλάς για το φράχτη, είσαι προδότης.
Μιλάς για τα push back δεν υπάρχουν και είσαι Τούρκος πράκτορας.
Μιλάς για την τράπεζα θεμάτων, στηρίζεις τους Ρώσους χάκερ.
Μιλάς για τον πόλεμο στην Ουκρανία είσαι Πουτινικός
Μιλάς για την πανδημία είσαι ψεκασμένος
Μιλάς για εργασιακά δικαιώματα είσαι κομμουνιστής της σοβιετίας και να πας να μείνεις στην Β. Κορέα.
Μιλάς για τις υποκλοπές, υποσκάπτεις την λειτουργία και το ρόλο της ΕΥΠ
Μιλάς για την αγορά όπλων και αναρωτιέσαι γιάτι δεν πήραμε ασθενοφόρα, ΜΕΘ και δεν προσλάβαμε γιατρούς και προσωπικό είσαι προδότης
Οι ταμπέλες και οι χαρακτηρισμοί βγαίνουν από το στόμα τους με ρυθμό πολυβόλου όπως αρμόζει σε ένα κράτος με αυταρχισμό που προσπαθεί να τρομάξει τους πολίτες και να συσπειρώσει το λαό γύρω από την ιδέα ότι όλοι θέλουν το κακό μας.
Βέβαια μία τέτοια νοοτροπία ασφαλώς και δεν ανήκει σε κράτος δυτικού τύπου, και κανένα κράτος στην ανεπτυγμένη Ευρώπη και τη Β Αμερική, που τόσο θέλουμε να τους μοιάσουμε, δεν φορτώνει το λαό με τύψεις, φόβο και άγχος.
Βέβαια έδώ, σου λένε, εμείς είμαστε ειδική περίπτωση. Οικόπεδο γωνία, το καλύτερο τεμάχιο της Ευρώπης, περικυκλωμένο από εχθρούς που μας μισούν.
Στην πραγματικότητα η φιλοσοφία που δείχνει να έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα μάλλον ανήκει σε χώρες όπως το ΙΡΑΝ, η Β. Κορέα, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράκ, κάτι «δημοκρατίες στην κεντρική Αφρική κλπ, όπου τα σύνορα της πατρίδα και τα σύνορα είναι ότι έχει απομείνει να θεωρείται σημαντικό και μόνο αυτό δείχνει να απασχολεί αυτούς που κυβερνούν.
Και η ιστορία έχει δείξει ότι κράτη με τέτοια νοοτροπία και τέτοια εσωστρέφεια που καταπιέζουν και κατευθύνουν την ενημέρωση στην κοινή γνώμη αλλά και καθορίζουν την θεματολογία την οποία θεωρείται αποδεκτό να μπορούν να συζητούν οι πολίτες, δεν είχαν καλό τέλος.
Η δημοκρατία δεν είναι τίτλος, είναι ουσία. Και στις υγιείς δημοκρατίες κανένα θέμα δεν είναι εκτός συζήτησης. Κανένα θέμα αν αναδειχτεί και αν συζητηθεί δεν κάνει τα θεμέλια της δημοκρατίας να τρίζουν και δεν την απειλούν.
Οι δημοκρατίες και τα έθνη απειλούνται από θέματα συζήτησης και απο κριτική μόνο όταν οι θεσμοί είναι αδύναμοι, μολυσμένοι και έχουν πήλινα πόδια.
Αν έτσι έχει καταντήσει η Ελλάδα και η δημοκρατία μας καλό θα ήταν να το ξέρουμε. Εκτός αν κι αυτό απαγορεύεται να το συζητάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση