GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Видовдан! 28 Ιούνη 1389... η "Μάχη του Κοσσυφοπεδίου"!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Σήμερα, οι Σέρβοι έχουν εθνική και...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Σήμερα, οι Σέρβοι έχουν εθνική και...

θρησκευτική γιορτή: η "Μάχη του Κοσσυφοπεδίου". Η “Ημέρα του Αγίου Βίτου” προς τιμήν της "Μάχης του Κοσσυφοπεδίου" που έγινε στις 28 Ιούνη 1389, μεταξύ των Σερβικών δυνάμεων και των Οθωμανών, ώστε ν' αποτρέψουν την επέλαση των Τούρκων εναντίον της Ευρώπης.
Ημέρα αφιερωμένη στον Άγιο Πρίγκιπα Λάζαρο, καθώς και σε όλους εκείνους που πέθαναν για Ελευθερία σε όλους τους πολέμους ανά τους αιώνες.
Είναι και η ημέρα πένθους των Ορθοδόξων Σέρβων, αυτή την ημέρα δεν χορεύουν και δεν τραγουδούν.

Στη μονή Γρακανίτσα, όπου έφτασε χθες το απόγευμα ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος, τελέστηκε σήμερα λειτουργία και στη συνέχεια μνημόσυνο για τους πεσόντες.
Οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δεν γιορτάζουν τη "Μάχη του Κοσσυφοπεδίου" από το 1999, επειδή δεν τους επιτρέπεται να το κάνουν από τους "πολιτισμένους" δυτικούς, που υλοποιούν εθνοκάθαρση και γενοκτονία στην καρδιά της Σερβίας.

 

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *