Με βάση τουλάχιστον τα ποσοστά της τηλεθέασης για το debate και το γεγονός ότι για όσους σχεδόν το παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα από την ΕΡ...
Με βάση τουλάχιστον τα ποσοστά της τηλεθέασης για το debate και το γεγονός ότι για όσους σχεδόν το παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα από την ΕΡΤ, άλλοι τόσοι περίπου έβλεπαν την ίδια ώρα τον αγώνα του Champions League, βγαίνει κι ένα άλλο συμπέρασμα: Δεν συμφωνούν όλοι σε αυτή τη χώρα ότι οι επερχόμενες εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου είναι «οι πιο κρίσιμες» των τελευταίων δεκαετιών. Ή τουλάχιστον δεν το παίρνουν τόσο σοβαρά…
Κάποιοι από τους εκλογικούς ερευνητές μάλιστα θεωρούν την ένδειξη αυτή ενδιαφέρουσα σε σχέση με το ποσοστό συμμετοχής (και αντίστοιχα της αποχής) στις κάλπες της μεθεπόμενης Κυριακής. Κάτι που αποτελεί μια πολύ σοβαρή παράμετρο η οποία μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και να επηρεάσει τον τελικό συσχετισμό. Αν το ενδιαφέρον αποδειχθεί …ανάλογο με όσους διάλεξαν τους πολιτικούς από τους ποδοσφαιριστές, τότε δεν αποκλείεται και την παραπάνω Κυριακή πολλοί να διαλέξουν τις …παραλίες. Άλλωστε, προβλέπεται καλοκαιρία εκείνες τις ημέρες.
Μια άλλη εκδοχή είναι ότι για ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος το debate, παρά τις εντάσεις και τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί, «δεν θα έβγαζε» κάτι καινούριο. Άρα δεν είχαν, κατά την ίδια λογική, κάποιον ιδιαίτερο λόγο να το παρακολουθήσουν.
Από την άποψη αυτή, όντως, η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε εντός των προβλέψεων και της «πεπατημένης». Ακόμη και αψιμαχίες και οι ατάκες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τις φυλακές και τα σχετικά δεν πρόσθεσαν -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- κάτι στα ήδη γνωστά. Λιγότερο ή περισσότερο «κουραστικά» για την ήδη καταπονημένη ελληνική κοινωνία.
Ένα στοιχείο το οποίο μένει τώρα να «μετρηθεί», κατά τους ειδικούς, είναι εάν –και κατά πόσο- η έκβαση του debate θα επηρεάσει τους αναποφάσιστους οι οποίοι είναι αλήθεια ότι δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Κατά την μία υπάρχουσα έως τώρα προσέγγιση μάλιστα το debate δεν αναμένεται να επιδράσει σε εκείνους που έχουν καταλήξει ήδη ποιο κόμμα θα ψηφίσουν και ποιο όχι. Αυτοί θεωρούνται «κλειδωμένοι» ψηφοφόροι. Επίσης, ένα ερώτημα είναι εάν βοήθησε και την αύξηση στην συσπείρωση των επιμέρους κομματικών ακροατηρίων.
Επί του παρόντος πάντως –και ανεξάρτητα από τα συμπεράσματα που βγήκαν- αυτό που …οργίασε χθες ήταν ότι κάθε «στρατός» ιδιαίτερα στο διαδίκτυο αποθέωνε τον δικό του αρχηγό και έθαβε τους υπολοίπους. Αυτονόητο…
Ως προς τις ερωτήσεις, οι παλαιότεροι συνάδελφοι πρόσεξαν και το εξής: Κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς -και κυρίως των κομμάτων εξουσίας- δεν ρωτήθηκε από κανέναν από τους δημοσιογράφους τι θα κάνει σε περίπτωση ήττας του κόμματός του την μεθεπόμενη Κυριακή. Κι όχι ότι «εμπόδιζε» το …ασφυκτικό πλαίσιο.
Ο ΚΟΡΙΟΣ
Αυτη ειναι μια αναλυση του κωλου,του στυλ θα εχει ηλιο,μπορει και συννεφα,ισως χιονισει.Εκεινο που δεν ειδατε,γατακια,ειναι οτι ο Μητσοτακης,αμα τον καλεσει,εστω και δικος του ανακριτης,σε μιση ωρα θα ξερασει και το γαλα της μανας του.
ΑπάντησηΔιαγραφή