GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ποια "νίκη" κάνουν παρέλαση οι Γάλλοι;

Της Ιωάννας Υψηλάντη Απορώ για ποια "νίκη" κάνουν παρέλαση οι Γάλλοι, στις...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Απορώ για ποια "νίκη" κάνουν παρέλαση οι Γάλλοι, στις... 8 Μαΐου;;
Για την Γαλλική νίκη των 40 ημερών ενεργούς αντίστασης και των 90 στρατιωτών της απόβασης, στην Νορμανδία ή για τις δεκάδες χιλιάδες Γάλλων "εμπειρογνωμόνων" έξω από τη Μόσχα, μαζί με τα Γερμανικά στρατεύματα;; ¨Η για μια ολόκληρη Γαλλία, που εργαζόταν για τον Χίτλερ;;
Την άμυνα του κυβερνητικού Χιτλερικού οικοδομικού τετραγώνου την είχαν αναλάβει οι Γάλλοι και οι Εσθονοί!
Καμία επίσημη κρατική αντίσταση δεν εκδηλώθηκε, στην Γαλλία.
 Μοναδική αντίσταση έκαναν οι αντάρτες Μακί, που και αυτοί ήταν επικηρυγμένοι. Η κυβέρνηση του Βισύ, υπό τον Πετέν είχε επισήμως δηλώσει την συνεργασία της με τον Χίτλερ, ενώ ο ίδιος ο Πετέν, ήταν φανατικός θαυμαστής του.
Μάλιστα, όταν ο Γερμανός Καϊτελ, που υπέγραψε την συνθηκολόγηση της Γερμανίας και είδε ότι παραβρίσκονται, εκεί και Γάλλοι στρατιωτικοί ρώτησε με απορία: "Κι αυτοί μας νίκησαν;;"
Μόνο η βούληση του Στάλιν τους έδωσε το δικαίωμα να θεωρούνται κι αυτοί "νικητές",(σ.σ. της προσκολλήσεως).
Ίσως, όμως, να γιορτάζουν οι Γάλλοι, την νίκη τους στην "Αλγερινή Εξέγερση", που έγινε επίσης, στις 8 Μαΐου 1945. Τότε που οι Γαλλικές λεγεώνες κατέσφαξαν 6-7 χιλιάδες Αλγερινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση