Οι πολίτες που μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο αφήνοντας ανεξόφλητους τους προηγούμενους λογαριασμούς εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα με τ...
Οι πολίτες που μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο αφήνοντας ανεξόφλητους τους προηγούμενους λογαριασμούς εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές -μόλις από τον Αύγουστο- να φτάνουν κοντά στα 500 εκατ. ευρώ. Συνολικά μάλιστα, τα απλήρωτα τιμολόγια ρεύματος φτάνουν το 1 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων, δόθηκε η δυνατότητα στους καταναλωτές να μετακινούνται από εταιρεία σε εταιρεία χωρίς να έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους στον προηγούμενο πάροχο. Ο πάροχος από την πλευρά του, με «σφραγίδα» και του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν μπορεί να δώσει εντολή διακοπής ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος αριθμός στρατηγικών κακοπληρωτών πλάι στους αληθινά ανήμπορους.
Έτσι, οι ανεξόφλητες οφειλές εκτινάχθηκαν στο 1 δισ. ευρώ συνολικά, με τα 500 εξ αυτών να έχουν προστεθεί στο υπέρογκο ποσό, μόνο μέσα στο δεκάμηνο Αυγούστου 2022-Μαΐου 2023.
Τα νούμερα αυτά μετέφερε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής της «Φυσικό Αέριο» και πρόεδρος του ΕΣΠΕΝ (Συνδέσμου των Εταιρειών Προμήθειας Ενέργειας), Γιάννης Μητρόπουλος, που έκανε λόγο για «πληγή» της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού.
Πάγιο αίτημα των προμηθευτών είναι να ενεργοποιηθεί εκ νέου το Άρθρο 42 στον Κώδικα Προμήθειας, ώστε οι εταιρείες να μπορούν υπό προϋποθέσεις να ζητήσουν τη διακοπή ηλεκτροδότησης πρώην πελατών τους που έχουν αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς και έχουν μετακινηθεί σε άλλο πάροχο.
Όλη αυτή η κατάσταση φυσικά θα είχε αποφευχθεί αν δεν άφηνε η κυβέρνηση οι πάροχοι να αισχροκερδούν και να έχουν υπερκέρδη με τις μεγάλες χρεώσεις αλλά με προσιτές, που θα έδιναν τη δυνατότητα να μπορούν όλοι να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση