GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ δυστύχημα στα Τέμπη εκπέμπει ένα σημαντικό μήνυμα...»

από τον Γιώργο Π. Αποστολόπουλο Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκπέμπει ένα σημαντικό μήνυμα. Οι βασικές υποδομές της χώρας πρέπει να είναι...

από τον Γιώργο Π. Αποστολόπουλο

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκπέμπει ένα σημαντικό μήνυμα. Οι βασικές υποδομές της χώρας πρέπει να είναι Δημόσιες και Ελληνικές.
Οι συγκοινωνίες, η Υγεία, η Παιδεία, η ενέργεια, τα νερά, ο ορυκτός πλούτος, τα διόδια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, ακόμα και τα κερδοφόρα τυχερά παίγνια, για εθνικούς λόγους, για λόγους ασφαλείας και κοινωνικής ευημερίας απαιτείται να είναι δικά μας. Να ανήκουν σε όλους.
Παγκοσμίως έχει αποδειχθεί πλέον ότι το κράτος είναι αναντικατάστατο, με βασική προϋπόθεση να είναι ανταποδοτικό, οργανωμένο και συνεπές. Στο κάτω-κάτω, το κράτος είμαστε όλοι εμείς, σε αντίθεση με τους ξένους επενδυτές και τους ιδιώτες που εκπροσωπούν τον εαυτό τους και επιδιώκουν τα κέρδη τους. Φυσικά, οι ξένες επενδύσεις και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να προσφέρουν. Όχι όμως ως «πασπαρτού».
Οι Κυβερνητικές ευθύνες είναι βαριές όπως και στο Μάτι, στη Βόρεια Εύβοια, στη Δαδιά, στη Βάλια Κάλντα, στο Παπίκιο όρος, στο Ντράφι, στη Βαρυμπόμπη. Μέγιστη απόδειξη για το συγκεκριμένο γεγονός είναι και η παραίτηση του αρμοδίου Υπουργού.
Κάθε προσπάθεια ωστόσο να κρυφτούν οι πολιτικά υπαίτιοι πίσω από την "κορυφή του παγόβουνου", δηλαδή το ανθρώπινο λάθος, είναι το λιγότερο υποκριτική.
Ο μεγάλος αδικημένος, ο Ελληνικός λαός, σύντομα θα αποφασίσει για το μέλλον του.
Ας καταδικάσει λοιπόν το ξεπούλημα, τα funds, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναλγησία, την αλαζονεία, την πολιτική εξαπάτηση, τις εγκληματικές αμέλειες αλλά και την ανικανότητα να συγκροτηθεί μία αποτελεσματική κρατική μηχανή με βάση τα Σουηδικά, τα Ιαπωνικά ή τα Γερμανικά πρότυπα.
Ας γίνουμε όλοι μία μεγάλη αγκαλιά για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση