GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΜΕΝΑ αυτοκίνητα και μάρμαρα! ΣΟΒΑΡΑ επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος...

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη. Περίπου 30 άτ...


Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη.

Περίπου 30 άτομα που βρίσκονται μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πέταξαν πέτρες στην αστυνομία ή οποία με τη σειρά της πέταξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Καμένα αυτοκίνητα, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, κομμάτια μαρμάρου στο δρόμο δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά από το μενού.

Τα επεισόδια γρήγορα πήραν έκταση στην οδό Πανεπιστημίου και στη Σταδίου, όπου ένα βαν τυλίχτηκε στις φλόγες μπροστά στην Παλαιά Βουλή.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκεται η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Νωρίτερα τα επεισόδια είχαν επεκταθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, όταν μέρος της πορείας αποκόπηκε από το σώμα της και ξεκίνησε να πετά πέτρες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ωστόσο, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, αρκετός κόσμος αρνήθηκε να αποχωρήσει και παρέμεινε στο Σύνταγμα. Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Ομόνοια, ενώ ΜΑΤ προσπάθησαν αποτυχημένα να μπουν στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, που από το πρωί έχουν καταλάβει φοιτητικοί σύλλογοι, κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και χημικών στα Προπύλαια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κινητοποίηση, που ενσωμάτωσε το  αίτημα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης στην τραγωδία των Τεμπών, με τα προτάγματα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, καθώς και οι ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.










Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση