Η Εύβοια είναι μια από τις περιοχές στις οποίες στρέφεται το ενδιαφέρον των αρχών για την «Μαρία Τσάλλα» τη ρωσίδα κατάσκοπο που αποκάλυψε ...
Η Εύβοια είναι μια από τις περιοχές στις οποίες στρέφεται το ενδιαφέρον των αρχών για την «Μαρία Τσάλλα» τη ρωσίδα κατάσκοπο που αποκάλυψε η ΕΥΠ καθώς εμφανίζεται να είχε εγγραφεί στα δημοτολόγια του Αλιβερίου το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η «Μαρία Τσάλλα» πήρε το όνομά της από ένα μωρό που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 και πέθανε αμέσως.
Την Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ρωσίδας κατασκόπου, εμφανίζεται να είχε βοηθήσει, το 2018 στο Αλιβέρι, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος, πάντως, σε δηλώσεις υποστήριξε ότι δεν θυμάται την υπόθεση.
«Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας» είπε ο κ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ωστόσο ο δικηγόρος Αλιβερίου δεν έδωσε απαντήσεις στο πώς ακριβώς γνώρισε την «Μαρία Τσάλλα», πώς την βοήθησε να βγάλει χαρτιά ή εάν τη φιλοξένησε ποτέ στο σπίτι του.
«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής ούτε έχει επικοινωνήσει κάποιος για την υπόθεση ούτε τον έχουν καλέσει από τις αρμόδιες αρχές.
Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ25 όπως φαίνεται από τα βιογραφικά που είναι ανηρτημένα την ιστοσελίδα του κόμματος.
Νικόλαος Λυμπερόπουλος,μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25,είναι ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσιδα πράκτορα να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβερίου.Kαλή επιτυχία στις ελληνικές αρχές. pic.twitter.com/SnwHIckAkw
— Kωστας Τσεκαιος (@CimbrianMarius) March 18, 2023
Κε Λυμπερόπουλε είμαι η Μαρία Καράπα η δημοσιογράφος
Ν. Λ. .Γειά σας
Μ.Κ. θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με την υπόθεση της κατασκόπου μετά και την επικοινωνία που είχα με την προϊσταμένη στο δημοτολόγιο όπου μου ανέφερε ότι πηγαίνατε στο δημοτολόγιο μαζί της ώστε να την διευκολύνεται με τα διαδικαστικά, Αληθεύει η συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια;
Ν.Λ. Κοιτάξτε. Θυμάμαι ότι έπρεπε να προσκομίσει δικαιολογητικά και κυρίως μισθωτήριο που θα αποδείκνυε το μόνιμο της κατοικίας. Δεν θυμάμαι αν την είχα συναντήσει. Έχω την εντύπωση ότι την είχα συναντήσει. Είχανε μιλήσει με την υπάλληλο για μισθωτήριο. Δεν θυμάμαι καν αν το κατέθεσε. Χρειάστηκε μισθωτήριο.
Μ.Κ. Που έμενε ;
Ν.Λ. Δεν ξέρω
Μ.Κ. Είχατε πάει μαζί;
Ν.Λ. Όχι δεν ήμουν κανονικός δικηγόρος ο άλλος συνάδελφος την εκπροσωπούσε .
Πως τον λένε ;
Δεν ξέρω που να θυμάμαι. Χρειαζόταν να αποδείξει ότι έμενε θυμάμαι ότι έμενε .
Που;
Μισό λεπτό να θυμηθώ.
Σας βρήκε εκείνη ή την βρήκατε εσείς;
Υπάρχουν δυο πιθανότητες ή με βρήκε στον κατάλογο των δικηγόρων ή με φώναξε η υπάλληλος από το δημαρχείο επειδή είμαι ο μόνος που μιλώ τέλεια αγγλικά στην περιοχή. Αγγλικά μεταφράζω και έχω πιστοποίηση από τον δικηγορικό σύλλογο μεταφραστή.
Μάλιστα, Πληρωθήκατε;
Όχι, δεν είχε κάτι νομικό.
Γιατί δεν πληρωθήκατε;
Βοηθάω τους ξένους που θέλουν διευκόλυνση για τα θέματα τους. Πολλές φορές με παίρνουν τηλέφωνο συνάδελφοι από την Αθήνα να βοηθήσω.
Μα Δικηγόρος είστε. Όχι μεταφραστής,
Εγώ βοηθάω. Δεν θυμάμαι να πληρώθηκα από αυτή την ιστορία.
Στην αστυνομία μαζί πήγατε;
Δεν θυμάμαι.
Η Διεύθυνση της ποια ήταν;
Δεν γνωρίζω.
Μα για αυτό δεν πήγατε μαζί για βεβαίωση του μισθωτήριου. Δεν ζητήσατε να το δείτε;
Όχι δεν ζήτησα.
Μα γι΄ αυτό δεν σας κάλεσε για την βοήθειά σας;
Ήθελε να διευκρινιστεί τι χρειαζόταν.
Δεν το είδατε μετά;
Όχι το ζητούμενο αυτό ήταν, το μισθωτήριο και ρωτάω είχε τελικά το μισθωτήριο;
Εμένα ρωτάτε εσείς δεν ξέρετε ;
Όχι !
Ήξερε αγγλικά ο άλλος δικηγόρος; Η ίδια σε ποια γλώσσα σας μιλούσε;
Δεν μπορώ να θυμηθώ αν μίλαγε ελληνικά ή αγγλικά.
Άρα δεν σας χρειαζόταν αν μίλαγε ελληνικά.
Μερικοί μιλάνε σπαστά ελληνικά δεν θυμάμαι είτε δεν μπορούσε να συνεννοηθεί είτε ότι βοήθησα τον δικηόρο.
Συγκεκριμένη μαρτυρία λέει ότι πιέζατε να την γράψετε. Πήγατε πολλές φορές. Γιατί δεν πήγατε στην Κω όπου ήταν εγγεγραμμένη η μητέρα της ;
Δεν ξέρω. Ο ρόλος μου ήταν μόνο να βοηθήσω να πάρει την βεβαίωση που ήθελε από Αλιβέρι.
Εσείς την κατευθύνετε με τις γνώσεις αγγλικά και νομικά. Θα είδατε τότε τι μεταφράσατε,
Δεν είπα ότι μετέφραζα κάτι ήταν μόνο για να συνεννοηθώ. Με καλούν μόνο για αγγλικά να με χρησιμοποιούν αν πήγαινε σε συνάντηση.
Η προϊσταμένη μας είπε ότι πιέζατε. Γιατί δεν την γράφεις; Άρα είχατε πάει μαζί με γνώση των δικαιολογητικών.
Αν ήταν εντάξει τα χαρτιά της γιατί να μην γίνει η εγγραφή; Ποια δικαιολογητικά; Το μισθωτήριο υπάρχει; Υπάρχει μισθωτήριο ;
Εμένα ρωτάτε ; Εσείς πρέπει να απαντήσετε . Πιέζατε να εγγραφεί;
Προσκόμισε έγγραφο; Αν το είχα πει μόνο δεν φτάνει ο λόγος μου. Έπρεπε να καταθέσει το έγγραφο που θα υπάρχει στο δημοτολόγιο και σήμερα.
Υπήρχε γνήσιο υπογραφής ότι μένει εκεί;
Ναι. Αλλά το μισθωτήριο που είναι;
Στην αστυνομία πήγατε μαζί της για το γνήσιο της υπογραφής;
Δεν το θυμάμαι.
Μήπως θέλετε να το φρεσκάρατε την μνήμη σας και να επικοινωνήσουμε εκ νέου ;
Εμενε στο Αλιβέρι την περίοδο εκείνη. Είχε σκοπό να το πάρει το χαρτί.
Ήρθε άγνωστη γυναίκα και σας λέει ότι εγώ θέλω αυτό, αλλά δεν σας είπε που μένει;
Δεν την χειρίστηκα εγώ.
Πως τον λέγανε τον συνάδελφο σας;
Δεν θυμάμαι.
Είναι συνηθισμένο αυτό;
Θυμάμαι αν την είχα συναντήσει αχνά μια φορά όταν είχα πάει στην υπάλληλο.
Μια φορά ή πολλές;
Δεν θυμάμαι. Είχα πάει στην υπάλληλο μια φορά.
Μια για να ρωτήσετε και μια για τα δικαιολογητικά;
Μα και να τα είχα δει δεν θα είχαν γίνει δεκτά αφού το θέμα ήταν το μισθωτήριο.
Αφού πιέζατε να την εγράψουν Μήπως θυμάστε που έμενε η κατάσκοπος;
Δεν θυμάμαι.
Μα το Αλιβέρι είναι μια μικρή κοινωνία δεν είναι Αθήνα.
Θα ρωτήσω να δω που έμενε αυτή η γυναίκα τότε μπας και βοηθήσω.
Που θα ρωτήσετε;
Έχω υπ όψην μου ανθρώπους που νοικιάζουν δωμάτια. Έμενε. Που έμενε.
Μήπως την φιλοξενούσε κάποιος ;
Υπάρχει πιθανότητα να την παρουσίαζαν ως φιλοξενούμενη.
Ρωτήστε και όταν έχετε αποτέλεσμα παρακαλώ να με ενημερώσετε.
Βεβαίως.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενδελεχής έλεγχος στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου
Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία γίνεται αναφορά στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου σε σχέση με την υπόθεση της «αλλοδαπής κατασκόπου», ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές από τη Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος.
Τι λένε από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Η ιστοσελίδα evima.gr επικοινώνησε με τον αρμόδια υπάλληλο που είναι υπεύθυνη για τις εγγραφές στο δημοτολόγιο, η οποία ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία έκανε άψογα τη δουλειά της και δεν προκύπτει καμία παράλειψη ή λάθος.
Όπως περιέγραψε, η «Μαρία Τσάλλα» προσήλθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο ενώ είχε και ληξιαρχική πράξη.
«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία. Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε η υπάλληλος προσθέτοντας ότι η κατάσκοπος είχε και διαβατήριο.
Σύμφωνα με την ίδια η «Μαρία Τσάλλα» μετέβη στην υπηρεσία του δήμου με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος, κατα την περιγραφή της, εξυπηρέτησε την Ρωσίδα εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου το οποίο και παρουσίασε η «Μάρια Τσάλλα» με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εγγραφής στο δηματολόγιο.
Όπως περιέγραψε, η «Μαρία Τσάλλα» προσήλθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο ενώ είχε και ληξιαρχική πράξη.
«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία. Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε η υπάλληλος προσθέτοντας ότι η κατάσκοπος είχε και διαβατήριο.
Σύμφωνα με την ίδια η «Μαρία Τσάλλα» μετέβη στην υπηρεσία του δήμου με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος, κατα την περιγραφή της, εξυπηρέτησε την Ρωσίδα εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου το οποίο και παρουσίασε η «Μάρια Τσάλλα» με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εγγραφής στο δηματολόγιο.
Καλά, τόσο βλαξ, φανατικός.
ΑπάντησηΔιαγραφή