GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ME ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ρομπότ οι έρευνες στο Ιόνιο για το Φάντομ...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται στο Ιόνιο οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantom, με τα σωστικά συνερ...


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται στο Ιόνιο οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantom, με τα σωστικά συνεργεία να έχουν επεκτείνει τις έρευνες όχι μόνο σε επίπεδο στίγματος, αλλά σε επίπεδο τεχνολογίας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στη θάλασσα στην περιοχή της Ανδραβίδας, εκτός από τα πτητικά μέσα και τα πλωτά του Λιμενικού, που επιχειρούν από τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη, πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης.

Στο Κατάκολο, όπου εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους, έχει μεταφερθεί ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων για να εντοπίσουν κάτι στον βυθό της περιοχής. Επίσης, στις έρευνες συμμετέχει ωκεανογραφικό, καθώς και πέντε συνολικά δύτες. Στην περιοχή βρίσκεται και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επισημαίνεται ότι οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς τα βάθη στην περιοχή είναι μεγάλα.

«Εκείνο το οποίο θέλουν και στην Πολεμική Αεροπορία είναι να τελειώσει αυτή η υπόθεση με το τέλος το οποίο πρέπει, δηλαδή να βρεθεί και ο κυβερνήτης του F-4 Phantom για να κυλήσει η όλη επώδυνη διαδικασία», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ολονύχτιες έρευνες
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων για να βοηθήσει τις έρευνες των στελεχών από τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος -και όχι μόνο- που μετέχουν στις έρευνες.

Ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού «χτένιζαν» και τη νύχτα την περιοχή με τα μέσα που διαθέτουν για την έρευνα και διάσωση.

Το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό ύψος

Το διθέσιο αεροσκάφος, με χειριστές έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό, F-4 της 338Μ/117ΠΜ, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχαν πλέον περιθώρια και πως η κατάσταση ήταν κρίσιμη το Φάντομ F-4, με τους δύο χειριστές βρισκόταν, σε ύψος 300 ποδιών, δηλαδή περίπου στα 100 μέτρα.

Οι ειδικοί εξηγούν πως σε αυτό το ύψος η ασφαλής εκτίναξη δεν είναι δεδομένη, ιδιαίτερα από ένα αεροσκάφος τύπου Φάντομ F-4, αλλά και πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η ασφαλής εκτίναξη των χειριστών ήταν ακόμη δυσκολότερη, δεδομένου ότι το σκάφος βρισκόταν σε φάση ελιγμού. Οι παραπάνω πληροφορίες καταδεικνύουν πως μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο να έχει επιχειρηθεί ασφαλής εκτίναξη είναι εξαιρετικά μικρό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η πρώτη φάση εντοπισμού και διάσωσης σε τέτοιες περιπτώσεις διαρκεί 72 ώρες. Πέραν αυτού του χρονικού ορίου, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των σορών.

Στην περίπτωση του Ηλιάκη, που σκοτώθηκε από Τούρκο πιλότο, πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, στις 23 Μαΐου 2006, η σορός ανευρέθηκε μετά από 120 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *