GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΕΖΕΡΒΑ! Έτσι ξεκινάει η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι...

Είχαμε συμφωνήσει να συναντηθούμε λίγες ώρες μετά την κηδεία στους κήπους Frogmore. Έφθασα πρώτος. Κοίταξα και και δεν ήταν κανείς. Κοίταξα ...

Είχαμε συμφωνήσει να συναντηθούμε λίγες ώρες μετά την κηδεία στους κήπους Frogmore. Έφθασα πρώτος.
Κοίταξα και και δεν ήταν κανείς.
Κοίταξα το τηλέφωνο, κανένα μήνυμα.
Θ' αργήσουν και σκέφτηκα να μείνω ήρεμος.
Ο καιρός δεν θα μπορούσε παρά να είναι Απρίλης: ο βαρύς χειμώνας είχε περάσει, αλλά η άνοιξη δεν είχε έρθει. Οι τουλίπες είχαν ανθίσει και το φως ήταν απαλό.
''Πόσο όμορφα είναι όλα'', σκέφτηκα, ''αλλά και πόσο λυπημένα''.
Είχε περάσει καιρός από τότε που έφυγα.
Όταν εγώ και η σύζυγός μου φύγαμε, φοβόμασταν για την ψυχική μας υγεία και την σωματική μας ακεραιότητα και δεν ήμουν σίγουρος πότε θα επέστρεφα. Ήταν Ιανουάριος του 2020. 15 μήνες μετά, ήμουν εδώ, ξυπνώντας μετά από 32 αναπάντητες κλήσεις και μια σύντομη συζήτηση με την γιαγιά.
''Χάρι, ο παππούς πέθανε''.
Κρύωνα και μετάνιωνα που έμεινα με το πουκάμισο και είχα αφήσει το σακάκι που φορούσα στην κηδεία.
Κοίταξα το τηλέφωνο.
''Πού είναι;''
Θυμήθηκα τον παππού μου, την κρύα αίσθηση του χιούμορ του. Θυμήθηκα ένα σαββατοκύριακο που είχαμε πάει για κυνήγι πριν από χρόνια. Ένας φίλος που προσπαθούσε να πιάσει κουβέντα ρώτησε τον παππού μου πώς του φαινόταν το μούσι μου που είχε προκαλέσει ανησυχία στην οικογένεια και αντιδράσεις στον Τύπο.
-''Θα έπρεπε η βασίλισσα να υποχρεώσει τον Χάρι να ξυριστεί;''
-''Αυτό δεν είναι μούσι''.


Όλοι γέλασαν..... Θυμάμαι τις απόψεις του παππού μου και τις αγάπες του: την ιππασία, το μπάρμπεκιου, το κυνήγι, το φαγητό, την μπύρα. Την αγάπη του για την ζωή. Αυτό ήταν το κοινό με την μαμά μου, ίσως για αυτό ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής της. Πολύ πριν γίνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν ήταν απλώς η Νταϊάνα Σπένσερ, νηπιαγωγός και η κρυφή σχέση του διαδόχου, ο παππούς μου ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής της. Λέγεται πως μεσολάβησε για τον γάμο των γονιών μου. Αν είναι αλήθεια, τότε ο παππούς μου είναι ο λόγος που υπάρχω. Αν δεν ήταν, δεν θα ήμουν εδώ.
Φυσικά η μαμά μου θα ήταν εκεί, αν δεν είχε παντρευτεί τον πατέρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση