GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΑΝΑΒΙΩΣΗ!» Μουσουλμανικό κήρυγμα ΜΕ ΣΠΑΘΙ στην Αγία Σοφία...

Δεκέμβριος 30, 2022. Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, έκανε τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία ...


Δεκέμβριος 30, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, έκανε τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία και εκφώνησε κήρυγμα κρατώντας ένα σπαθί.

Ο Ερμπάς έκανε το κήρυγμα με ένα σπαθί στο χέρι μετά την πρώτη προσευχή της Παρασκευής αφού μετατράπηκε ο ναός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο ίδιος, μάλιστα, κοινοποίησε τη φωτογραφία του στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του λογαριασμού της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων, με το σπαθί στο χέρι.

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερμπάς είχε κάνει το κήρυγμα την πρώτη Παρασκευή μετά τη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Ερμπάς, δήλωσε:
«Όταν κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη, το πρώτο κήρυγμα της Παρασκευής στην Αγία Σοφία διαβάστηκε με σπαθί και συνεχίστηκε έτσι για 481 χρόνια. Η ανάγνωση του κηρύγματος με αυτόν τον τρόπο είναι αφενός γνωστοποίηση ότι η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε τζαμί και αφετέρου είναι μήνυμα για την κατάκτηση της», όπως χαρακτηριστικά είπε.
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *