GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Παττακοειδή"... Όταν ένα σάπιο σύστημα συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρω με την "κατσίκα στην πλάτη"...

"Παττακοειδή" Του Δημήτρη Καραμήτσα 35% πρόθεση ψήφου Ν.Δ. δηλώνουν όσοι ρωτήθηκαν στις δημοσκοπήσεις (ασχέτως εγκυρότητας και...

"Παττακοειδή"
Του Δημήτρη Καραμήτσα
35% πρόθεση ψήφου Ν.Δ. δηλώνουν όσοι ρωτήθηκαν στις δημοσκοπήσεις (ασχέτως εγκυρότητας και... εάν ερωτώνται οι ίδιοι και ποτέ οι "άλλοι").
Έβγαλε στην φόρα ονόματα ο Δημοσιογράφος Κ.Β. και η εφημερίδα του. Η ερώτηση κάποιων δεν ήταν τα ονόματα, αλλά εάν φοβούνται με όσα γράφουν.
Πάλι έρχονται ποινικές διώξεις για τους "συκοφάντες" - αντέδρασε ο Αρειος Πάγος, πάλι θα τρέχει ο φίλος ο Κώστας... .
Ο Π/Θ είχε και έναν πατέρα που στηρίχθηκε στις υποκλοπές πριν και κατά την διάρκεια της θητείας του ...Μαυρίκη τον έλεγαν τον πράκτορα της ΚΥΠ που ομολόγησε. Μάλιστα ο πατήρ φόρτωσε τις υποκλοπές στον Α. Παπανδρέου ... την δίωξη του οποίου αποφάσισε η Βουλή.
Η κουλτούρα της Χούντας δεν έχει φύγει από μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας. Οπως δεν έφυγαν άλλες κουλτούρες αντίστοιχου περιεχομένου των προηγούμενων δεκαετιών.
Ο Π/Θ οποιασδήποτε δημοκρατίας θα είχε παραιτηθεί. Αυτοί απαγορεύουν ακόμα και στην Βουλή να πληροφορηθεί και η συμβουλευτική τους (έτσι την έλεγαν τότε), των κομματικών βουλευτών υπερψηφίζει την απαγόρευση, ενώ σύσσωμος ο τύπος  Πέτσα την αποδέχεται ως νόμιμη και εύλογη.  
Τα Παττακοειδή είναι πάντα παρόντα, όπως και όλες οι συνήθειές τους. Τον θυμάμαι παιδί στην τηλεόραση με το μυστρί να εγκαινιάζει έργα. Ίσως κάποια να ήταν και αποτέλεσμα κάποιου υποτυπώδους διαγωνισμού και όχι απευθείας αναθέσεις... .
Όταν ένα σάπιο σύστημα συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρω με την "κατσίκα στην πλάτη", τότε καταφεύγει στην γνωστή οδό της αυτοκάθαρσης. Δείχνουν όλοι τον υπαίτιο και αφού τον βρίσουν, τον λιθοβολούν, για να έλθει ο επόμενος να κάνει τα ίδια, μέχρι να το πιάσουν και αυτόν... . Διαιώνιση δια της "αυτοκάθαρσης' και θεσμικό ζήτημα. Διότι όταν κάτι θέλεις να αποδίδει διαφορετικά το χτίζεις ως θεσμό και ως πολιτισμική κοινωνική κουλτούρα έτσι ώστε να μην επιτρέπει τις παρεκκλίσεις.  
Φτωχοί οι θεσμοί της δημοκρατίας σε αυτόν το τόπο, μηδενικοί, και τα Παττακοειδή πάντα υπάρχουν για να επανέρχονται με αυτοκαθάρσεις και να στηρίζουν το διαλυτικό λερό ατομικιστικό τους έργο, καθαγιασμένο από τα ανύπαρκτα "ιερά και όσια" και τα παραμύθια του ιδεαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση