GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΣΙΠΡΑ!» Καθαίρεση υποψήφιου της ιταλικής "αριστεράς" για φίλο-Παλαιστινιακή στάση...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Είναι δύσκολο να πολεμήσει κανείς ενάντια στην καρδιά του, γιατί καθετί που ποθεί, το αγοράζει δίνοντας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Είναι δύσκολο να πολεμήσει κανείς ενάντια στην καρδιά του,
γιατί καθετί που ποθεί, το αγοράζει δίνοντας... γι' αντάλλαγμα την ψυχή του
»
Ηράκλειτος
, Έφεσος (6ο με 5ο π.Χ. αιώνα)
* Ο Μαρξ κι ο Λένιν αναγνώριζαν στον Ηράκλειτο τον πατέρα του διαλε­κτικού υλισμού

Ήταν μια από τις καινοτομίες των ιταλικών εκλογών (25 Σεπτέμβρη 2022), ο Raffaele La Regina, Περιφερειακός Γραμματές του κόμματος στην Περιφέρεια Βασιλικάτα κι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της αριστεράς (Δημοκρατικού Κόμματος), με σίγουρη εκλογή λόγω του ιταλικού εκλογικού συστήματος.

Ο γραμματέας Ενρίκο Λέτα τον είχε συμπεριλάβει στις λίστες με αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις. Ένας αχαλίνωτος 29χρονος που έδινε αριστερή προοπτική στο κόμμα, πρώην βοηθός του Peppe Provenzano, πρώην κυβερνήτη και ενός από τα μεγάλα ονόματα του κόμματος σε όλο τον Νότο.
Τώρα ένα αυτογκόλ η πάλαι ποτέ στάση του υπέρ του Παλαιστινιακού λαού κι η στάση του για το Ισραήλ με αναρτήσεις Facebook και μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν δύο χρόνια κι ακόμη παλαιότερα. Η εβραϊκή κοινότητα της Ιταλίας δεν ξεχνάει και απαιτεί να μην υπάρχουν "αντισημιτικοί" υποψήφιοι στα πολιτικά κόμματα... Για παράδειγμα:

"Ο DonaldTrump είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η Ιερουσαλήμ είναι ένας ιερός τόπος για 3 μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες, που καταλήφθηκαν παράνομα και βίαια από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου των 6 ημερών.
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, No Pasaran!
Raffaele La Regina (@RaffaeleLaRegin) 11 Δεκεμβρίου 2017"

Σημειώνει ο Γερουσιαστής Fernando Rossi:

"Ξένες παρεμβάσεις
Ούτε μια λέξη καταδίκης των ισραηλινών απαιτήσεων για την απόσυρση της υποψηφιότητας του Περιφερειακού Γραμματέα Raffaele La Regina, που είχε υποστηρίξει την υπόθεση του Παλαιστινιακού λαού"

Το "έργο" αυτό έχουμε δει και στην Ελλάδα. Ας θυμηθούμε:

Τσίπρας: «Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει... βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη»... καλοκαίρι 2014

Naor Gilon "Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα άλλαξε ιδέα για το Ισραήλ"...
"...Έχουμε παραδείγματα σε άλλες χώρες όπου πρόσωπα μας ασκούσαν πολλές κριτικές στο Ισραήλ όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά στην κυβέρνηση άλλαξαν ιδέες. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια ισραηλινή παροιμία, τα πράγματα φαίνονται έτσι από μια θέση, ενώ από άλλη θέση φαίνονται διαφορετικά"...   Ιούλης 2016: Γιατί πρέπει να ενημερώνει το Τελ Αβιβ για την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;


  Φλεβάρης 2018: "Αριστερά για το Ισραήλ"

* «Σύνδρομο Τσίπρα»... (“sindrome di Tsipras - "Syrizafication"), μια ελληνική πρωτοκαθεδρία σε παγκόσμιο επίπεδο, μια νέα παγκόσμια "πολιτική σχολή" για το πολιτεύειν...

Παγιώθηκε πλέον στην "πολιτική επιστήμη" το «Σύνδρομο Τσίπρα», o "νεολογισμός εισβάλει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή" όπως για πρώτη φορά προσδιορίστηκε στο "Press-gr" τον Απρίλη 2017.
Σήμερα κάνει χρήση με τον όρο «Syrizafication» κι ο Peter Ramsay, καθηγητής Δικαίου στο London School of Economics, για να προσδιορίσει πολιτικά την "πολιτική κυβίστηση" (κωλοτούμπα στην καθομιλουμένη) του καθιερωμένου ως "αριστερού" Jeremy Corbyn, ηγέτη του βρετανικού "Εργατικού Κόμματος" (Labour Party) που τώρα απαιτεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, όπως θα διαπιστώσουμε στη συνέχεια.

Πρόκειται για νεολογισμό που έχει εισβάλει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και αναφέρεται συνεχώς και αδιάκοπα από αναλυτές και δημοσιογράφους.
Η πατρότητα αυτού του χαρακτηρισμού αναζητείται, αλλά από τους πρώτους και με μεγάλη σαφήνεια το διατύπωσε ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Eugenio Cipolla (Απρίλης 2017), έγραψε μεταξύ άλλων: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός κι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία μέσω ενός προεκλογικού αγώνα πυροτεχνημάτων, πολλών υποσχέσεων και ξεκάθαρων μηνυμάτων, σε πλήρη διάσταση από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα και τις θέσεις τους απέναντι στην τρόικα..."

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *