Κίτρινα «τρελά μυρμήγκια» επιτίθενται σε χωριά της Ινδίας. Ένα χωροκατακτητικό είδος μυρμηγκιών προκαλεί όλεθρο σε χωριά στη νότια Ινδία. Σμ...
Κίτρινα «τρελά μυρμήγκια» επιτίθενται σε χωριά της Ινδίας. Ένα χωροκατακτητικό είδος μυρμηγκιών προκαλεί όλεθρο σε χωριά στη νότια Ινδία.
Σμήνη από κίτρινα τρελά μυρμήγκια έχουν μολύνει επτά χωριά στο Ταμίλ Ναντού, επιτίθενται σε ανθρώπους και ζώα.
«Μόλις πλησιάζουμε στο δάσος, τα μυρμήγκια σκαρφαλώνουν πάνω μας, προκαλώντας ερεθισμό του δέρματος και φουσκάλες», είπε ένας αγρότης στο BBC. «Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε νερό για να πιούμε, καθώς συρρέουν και εκεί. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».
Οι χωρικοί ανέφεραν ότι τα ζώα τους πέθαναν μετά από επίθεση από μυρμήγκια. Βρέθηκαν επίσης νεκρά κουνέλια και φίδια.
Οι αποικίες μυρμηγκιών είναι τεράστιες και μπορούν να κατακλύσουν ιθαγενή είδη μυρμηγκιών, καθώς και άλλα ασπόνδυλα στα οποία μπορεί να επιτεθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μπορούν επίσης να λεηλατήσουν μικρά σπονδυλωτά όπως ερπετά και πουλιά.
Ένα ζώο που διασταυρώνεται με μια αποικία κίτρινων τρελών μυρμηγκιών είναι πιθανό να πεθάνει με οδυνηρό θάνατο.
Τα μυρμήγκια δεν τσιμπούν, αλλά ψεκάζουν μυρμηκικό οξύ από την κοιλιά, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές σε υψηλές συγκεντρώσεις, είπαν οι ειδικοί.
Οι κινήσεις τους φαίνονται απρόβλεπτες στους ανθρώπους, γι' αυτό και αποκαλούνται «τρελά μυρμήγκια».
Τα τρελά μυρμήγκια έχουν μια συμβιωτική σχέση με τις αφίδες ή τα λέπια έντομα, μεγαλύτερα έντομα που τρέφονται με καλλιέργειες. Είναι αυτοί που προστατεύονται πολύ επιθετικά από τα μυρμήγκια.
Οι πληθυσμοί των αφίδων και των φολιδωτών εντόμων ελέγχονται συνήθως από σαύρες, πουλιά ή άλλα έντομα. Όμως, τα τρελά μυρμήγκια προστατεύουν τις αφίδες και τα έντομα, επιτρέποντας στους πληθυσμούς τους να αυξηθούν με αντάλλαγμα τα θρεπτικά συστατικά που απελευθερώνουν.
https://point.md/ru/novosti/v-mire/nashestvie-zheltykh-sumasshedshikh-murav-ev-seet-khaos-v-iuzhnoi-indii/
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΛΑΜΑΝΟΥΔΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση